Od pondelka do škôl a škôlok zrejme nenastúpia ani deti zdravotníkov, hasičov či policajtov

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 6. februára 2021, 21:22

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave za súčasnej epidemiologickej situácie zakazuje od 08. februára otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení na území okresu Piešťany. Ministerstvo školstva v novelizovanej vyhláške však pozabudlo, že predškolské a školské zariadenia boli otvorené pre kritickú infraštruktúru a v novelizácii vyhlášky už táto možnosť nie je a tak zrejme ani deti zdravotníkov, hasičov, policajtov a predavačov potravín v pondelok nebudú môcť do nich nastúpiť.

(Autor: am)

Ďalšie otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení bude závisieť od vývoja epidemiologickej situácie v okrese Piešťany ako aj regionálnych indikátorov.

Za rizikové z hľadiska ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19 je nutné vziať do ohľadu aj skutočnosť, že okres Piešťany susedí s dvoma okresmi (okres Trnava a Hlohovec), ktoré sú v najvyššom stupni varovania (4. stupeň – čierna fáza).

V tejto súvislosti zvolal primátor mesta Piešťany na sobotný večer zasadnutie Krízového štábu mesta Piešťany (ďalej len KŠ) za účasti riaditeľov základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Piešťany.

Keďže v rozhodnutí je zákaz otvorenia všetkých predškolských a školských zariadení na území okresu Piešťany,  primátor požiadal regionálneho hygienika o vyjadrenie, ako to bude s predškolskými a školskými zariadeniami pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry.

Účastníci KŠ si vypočuli informáciu, že v novej vyhláške ministerstva školstva sa zrejme zabudlo na tieto zariadenia, ktoré definuje predchádzajúca vyhláška z 8.1.2021 a tá bola súčasnou zrušená.

Ministerstvo školstva zrejme pozabudlo, že predškolské a školské zariadenia pre kritickú infraštruktúru navštevujú deti zdravotníkov, hasičov, policajtov, predavačov potravín a profesií, ktoré sú v tejto dobe nevyhnutné vykonávať, ktorí nebudú môcť nastúpiť do práce, ak nebude o ich deti postarané. V našom meste ide približne sto detí.

„Krízový štáb mesta Piešťany plne akceptuje rozhodnutie RÚVZ v Trnave o zákaze otvorenia predškolských a školských zariadení, ale zároveň žiada doriešenie situácie so zariadeniami pre kritickú infraštruktúru,“ informuje v tlačovej správe vedúca Kancelárie vedenia mesta Piešťany, Drahomíra Moretová.

TS MsU Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav