Seniorov v domove dôchodcov v Moravanoch nad Váhom už zaočkovali

V domove seniorov v Moravanoch nad Váhom sa starajú o 38 klientov. Z toho 33 sa vo štvrtok 4. februára podrobilo prvému očkovaniu proti ochoreniu COVID-19.

(Autor: red)

Prvé očkovanie má za sebou aj personál. Ako prežívajú túto ťažkú koronavírusovú dobu nám objasnil riaditeľ zariadenia Martin Cifra. „Pravidelne klientov a zamestnancov testujeme. Vďaka disciplíne klientov a pochopeniu príbuzných môžeme konštatovať, že k tomuto momentu sme nemali žiadneho klienta chorého na COVID-19 a ani žiadne úmrtie na tento vírus,“ informoval nás riaditeľ zariadenia.

Pandémia však tvrdo zasiahla režim aj tohto zariadenia. Sú zakázané návštevy príbuzných, obmedzené hromadné aktivity klientov, je zvýšená hygiena a sanitácia priestorov. „Režim je stále veľmi prísny. Nepretržite prebieha dezinfekcia priestorov, používame germicídne žiariče, ionizátory. Dbáme na dôslednú dezinfekciu rúk a prekrytie dýchacích ciest. Popritom sa snažíme primeraným spôsobom aktivizovať klientov. Klientom a zamestnancom denne podávame vitamíny D, C a zinok,“ opísal situáciu v zariadení riaditeľ M. Cifra.

A ako dodal, aplikácia prvej vakcíny je malé svetielko nádeje. „Nesmieme poľaviť. Optimisticky veríme, že druhou vakcináciou si naši klienti posilnia imunitný systém a budú odolnejší voči vírusu COVID-19,“ vysvetlil riaditeľ zariadenia.

„Rad by som sa poďakoval námestníčke riaditeľa Nemocnice A. Wintera Piešťany, MUDr. Daniele Klepancovej a námestníkovi riaditeľa Ing. Jozefovi Gajdaríkovi za ústretovosť a flexibilitu pri príprave vakcinácie a za profesionálny a empatický prístup počas očkovania našich klientov. Poďakovanie patrí celému zdravotníckemu kolektívu výjazdového vakcinačného tímu za bezproblémový priebeh vakcinácie,“ doplnil Martin Cifra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav