Rozhodnutie o otvorení piešťanských škôl stále nie je vydané, chýba uznesenie vlády

  • Piešťany
  • 5. februára 2021, 14:04

Mesto Piešťany vydalo k otváraniu škôl stanovisko, v ktorom hovorí, že riaditelia všetkých 5 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Piešťany sú pripravení na otvorenie škôl v prípade, že sa pandemická situácia po víkendovom testovaní výrazne nezhorší. V prípade, že školy začnú od pondelka fungovať, v prevádzke budú aj školské jedálne a školské kluby detí.

Foto: am

Výchovnovzdelávací proces má prebiehať za prísnych hygienických podmienok; jeden z rodičov bude povinný poskytnúť čestné vyhlásenie o negatívnom teste na COVID-19.

Ďalej mesto informuje, že podľa dnešného vyjadrenia ministra školstva (5.2.2021) Vláda SR pripravuje aj uznesenie, ktoré vydá do 14.00 h a minister vydá aj rozhodnutie.

Minister školstva Branislav Gröhling upozornil, že regionálne úrady verejného zdravotníctva budú mať právo nechať školy zatvorené, ak si to vážna epidemiologická situácia v danom regióne bude vyžadovať. Rodičia budú mať v takom prípade právo na pandemickú OČR.

Školy mesto otvára na základe rozhodnutia ministra školstva, ako aj vyjadrenia regionálneho hygienika, ktorý sa na včerajšom večernom rokovaní Krízového štábu mesta Piešťany (štvrtok 4.2.2021 po 17.00 h) za účasti riaditeľov piešťanských škôl vyjadril: „Nevidím dôvod na neotvorenie škôl a súhlasím s rozhodnutím Pandemickej komisie SR“.

V piatok 5.2.2021 o 10.33 hod. (v čase, keď už bežali naplno prípravy na otvorenie škôl vrátane príprav na testovanie personálu škôl a zákonných zástupcov školákov) poslal Aktuálne zhodnotenie epidemiologickej situácie o výskyte ochorenia COVID-19 za okresy Trnava, Piešťany a Hlohovec.

Zhodnotenie situácie na okresnej úrovni:

„Vzhľadom na 3. stupeň varovania, len mierny pokles 7-dňovej incidencie ako aj dokázanú prítomnosť vysokého percenta britskej mutácie v populácii  otvorenie škôl môže viesť k ďalšiemu zhoršeniu epidemiologickej situácie vo výskyte ochorenia COVID-19 v okrese Piešťany.

Za rizikové z hľadiska ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19 považujeme aj skutočnosť, že okres Piešťany susedí s dvoma okresmi, ktoré sú v najvyššom stupni varovania (4. stupeň – čierna fáza).“

Do týchto chvíľ (5.2.2021 – 13.25 h) nebolo ešte primátorom mesta Piešťany vystavené rozhodnutie o otvorení škôl, nakoľko ešte neexistuje Uznesenie vlády SR a Rozhodnutie ministra školstva SR o otváraní škôl.

Zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava