Do uličky vyhodili recyklovateľné materiály i kusy auta

Zašitá ulička, ktorá spája súkromný pozemok s Obchodnou ulicou v Piešťanoch, v smere od Tesly je tesne za štyrmi zákrutami a bežne tam človek nemá dôvod zaparkovať. Ktosi si ju pomýlil so smetiskom.

Za pneumatikami sa nachádzajú aj časti karosérie. (Autor: am)

Opakované pripomínanie, že zberný dvor je zadarmo, je, zdá sa, neúčinné. Napriek opakovaným apelom sa stále nájdu neporiadnici, ktorí namiesto toho, aby sa o svoj odpad postarali tak, ako sa patrí, a odviezli ho na zberný dvor, radšej ho vyhodia do prírody. Smutné nie je len to, že ho tam vyhodia, ale i to, že ide prevažne o recyklovateľný odpad, ktorý mohol namiesto pomalého rozkladu opäť slúžiť.

Zápach sa šíri z najrôznejších smetí, najmä z plastov, ktorých je na skládke nespočetne veľa v podobe plastových fliaš, ale tiež z tetrapakov a skla. Vyhodených je tam aj niekoľko pneumatík a dokonca kusy karosérie automobilu.

Čierna skládka sa nachádza na súkromnom pozemku, a tak by sa o jej odstránenie mal postarať vlastník, ktorý bude musieť pre ľahostajnosť neporiadnikov použiť vlastné prostriedky. Obyvatelia Piešťan pritom môžu odpad bezplatne uložiť na zberný dvor, ktorý sa nachádza na Žilinskej ceste pri koncovej tabuli Piešťan v smere na Hornú Stredu. Pneumatiky je možné odovzdať do ktoréhokoľvek pneuservisu.

Ak však objavíte čiernu skládku, môžete ju nahlásiť na odbor životného prostredia okresného úradu alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie TrashOut. Tá by mala informácie o skládkach odosielať priamo kompetentným úradom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek