Piešťany majú po sobote najvyššiu mieru pozitívnych testov v Trnavskom kraji

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. januára 2021, 09:26

V Piešťanoch po sobotnom testovaní vyskočila miera pozitívnych testov na 2,07 percenta. Je to výrazne viac ako počas plošného skríningu pred týždňom, keď mal okres Piešťany len 0,86 pozitívne testovaných. Mesto Piešťany zriadilo tri miesta na dobrovoľné testovanie napriek tomu, že okres bol medzi tými, ktoré už testovať nemuseli. Z okresných miest Trnavského kraja majú Piešťany po sobote najhoršie výsledky.

(Autor: pror)

V Dunajskej Strede zaznamenali v sobotu 2 percentá pozitívnych testov, v Galante 1,6 percenta, v Hlohovci 1,38 percenta, v Trnave 1,05 percenta a v Senici 1 percento. V Skalici sa pre dobré výsledky z plošného skríningu testovanie nekonalo.

Okres Dunajská Streda dosiahol v prvom kole skríningu najhoršie výsledky spomedzi všetkých okresov na Slovensku. Miera pozitívnych testov tu dosiahla 3,30 percenta, testovanie odhalilo aj veľké ohnisko nákazy v rómskej komunite na Kračanskej ceste v Dunajskej Strede. Nad dve percentá pozitívnych testov vtedy zaznamenali aj v okresoch Hlohovec a Galanta, okresy Trnava a Senica mali po prvom kole skríningu nad jedno percento pozitívnych testov. Okresy Piešťany a Skalica mali menej ako jedno percento pozitívnych a ďalšie kolo testovania tak nemuseli organizovať.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín