O nepovinné víkendové testovanie je v Piešťanoch veľký záujem

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 31. januára 2021, 17:07

Mesto Piešťany pripravilo 3 mobilné odberové miesta aj počas posledného januárového víkend, aj napriek tomu, že náš okres patril k „zeleným.“

(Autor: Juraj Sedlák)

Vestibul kina KSC Fontána

Záujemcovi o testovanie vo Fontáne sa museli telefonicky objednať. Koordinátorka testovania potvrdila, že počas víkendu mali obsadené všetky termíny. Zatiaľ, čo minulý víkend zaznamenali len jeden pozitívny prípad, len za túto sobotu odhalili 9 pozitívnych. Otestovali približne rovnaký počet záujemcov ako počas celoplošného testovania z pred týždňa. Výsledok za nedeľu zatiaľ nebol známy.

Kúpeľný ostrov

Neutíchajúci záujem zaznamenali aj na tradičnom testovacom mieste v Napoleónskych kúpeľoch na Kúpeľnom ostrove, kde sa nebolo potrebné dopredu objednávať. Podľa koordinátora testovania, cez víkend prichádzali najmä ľudia, ktorí pociťovali zdravotné príznaky, na rozdiel od minulého víkendu, kedy bolo celoplošné testovanie “povinné.”

Základná škola F.E. Scherera

Asi pol hodinové rady sa tvorili počas víkendu aj na základnej škole na sídlisku Trajan, kde nebolo potrebné si miesto dopredu rezervovať. V nedeľu boli o čosi kratšie. Testovalo sa v školskej telocvični. Počet pozitívnych nám prezradiť nechceli.

V sobotu sa na Covid-19 v Piešťanoch dalo v troch odberových miestach pretestovať 1 210 osôb a miera pozitivity bola 2,07%. Výsledky z nedeľu a ani celkové z tohto víkendu zatiaľ ešte nie sú zverejnené.

Juraj Sedlák

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel