V útulku majú konečne menej havkáčov

Útulok Piešťany je už niekoľko týždňov pre verejnosť zavretý, keďže počas lockdownu ľudia psy vodiť na prechádzku nemôžu. Aktuálne ich je aj napriek predchádzajúcim sviatkom výnimočne málo – v databáze má útulok aktuálne iba 43 psov.

Útulkáč dalmatínec Edi (Autor: Útulok Piešťany)

I keď s útulkáčmi sa ľudia stretávať nemôžu, myslia na nich. Prinášajú krmivo, bielizeň, prípadne občianske združenie podporujú počas nákupu v piešťanskom hypermarkete, keď do zberového koša nemým tváram prihodia čosi dobré pod zub.

Útulok neustále cez Facebook hľadá svojim zverencom nový domov, pátra po majiteľoch utekáčov a snaží sa do rodín umiestniť čerstvo opustené zvieratá. Nie je ich však toľko, čo zvyčajne. „Mali sme po sviatkoch rekordne nízky počet psov. A stále ich máme málo, aj keď už pomaly pribúdajú. Len mačičiek máme stále dosť, tie si ľudia adoptujú len zriedka, a to máme teraz niektoré skutočne krásne,“ uviedla riaditeľka Ľubomíra Baleková s tým, že konečne si pracovníci môžu vydýchnuť a vyčerpať dovolenky.

Vodiť psy von mimo útulku počas lockdownu nemôžete, no adoptovať si ich áno. Dôležitú úlohu zohrávajú sociálne siete, kde si nadchádzajúci majitelia môžu svojho nového člena rodiny vyhliadnuť. V prípade záujmu o adopciu stačí útulok kontaktovať cez Messenger alebo e-mailom na utulok@utulok-piestany.sk. „Nestíhame sledovať komentáre pod fotkami, a tak sa môže stať, že váš záujem si nevšimneme, čo naozaj nie je náš zámer. Na správu alebo e-mail určite odpovieme zhruba do 24 hodín,“ povedala riaditeľka.

Ak si ďalšie zvieratko už nemôžete vziať, ale chcete pomôcť, je možnosť prispieť na vozíky. „Veľmi by sa nám zišli dva vozíky, čo by nám uľahčili prácu. Situácia je taká, aká je, bojujeme ako každý iný útulok o prežitie a z nášho rozpočtu nazvyš nemáme. Sme radi, že zvládame ako-tak prevádzku útulku. Ak by mohol niekto prispieť, budeme veľmi povďační,“ dodala Baleková. Bankový kontakt nájdete priamo na stránke útulku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela