Piešťanskú knižnicu otvoria 8. februára

  • Kultúra a spoločnosť / Knihy / Výstavy / Spravodajstvo
  • 29. januára 2021, 15:16

Podľa najnovších opatrení Úradu verejného zdravotníctva môžu byť od stredy 27. januára otvorené knižnice pre verejnosť. Tá piešťanská bude čitateľom prístupná od pondelka 8. februára.

Foto: am

Mestská knižnica mesta Piešťany oznámila, že od pondelka 8. februára bude opäť poskytovať výpožičné služby v zmysle platných hygienických opatrení. „Radi vás v knižnici uvidíme počas bežných otváracích hodín, teda od 8.30 – 19.00 h,“ informuje knižnica. Čitatelia teda môžu do budovy na Školskej ulici opätovne zavítať od pondelka do piatka v uvedenom čase.

Podľa hygienických nariadení počet návštevníkov knižnice v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jeden zákazník na 15 metrov štvorcových. Toto opatrenie neplatí pre deti do desať rokov v sprievode dospelej osoby, o čom informoval Michal Hajtol z Oddelenia komunikácie a protokolu Ministerstva kultúry SR. Knižnice sú tiež povinné zabezpečiť dodržiavanie odstupov v radoch osôb minimálne dva metre. „Zároveň sa návštevníkom zakazuje konzumovať pokrmy a nápoje v interiérových alebo exteriérových častiach knižnice, či v jej blízkosti,“ doplnil Hajtol.

Kým sa brány knižnice otvoria, môžete i pozrieť záznamy online podujatí. Posledným je workshop s ilustrátorkou a spisovateľkou Simonou Čechovou. Ako uvádza knižnica, autorka v knižke Včelár Jožko opisuje dolinu, v ktorej chýbal život a býval tam len opustený Jožko. No jedného dňa našiel na šnúre na bielizeň obrovské čudo. Bol to včelí roj, ktorý si hľadal domov. Jožko hneď vyrobil úľ a na druhý deň sa pusté údolie premenilo. Stromy zakvitli, vyrástli kvety a prisťahovali sa zvieratká. Kde sú včely, tam je život.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel