Nástrahy na internete? Braňo Jobus číta zo svojej novej knihy

Vrbovčana Braňa Jobusa poznajú mnohí ako hudobníka, organizátora úspešného festivalu Vrbovské vetry, ale aj ako autora kníh pre deti. Z tej najnovšej sa teraz rozhodol svojim detským poslucháčom čítať – Jobusov Karantenníček im hravou formou približuje, aké nástrahy môžu číhať na internete.

(Autor: FB Branislav Jobus)

Za bežných okolností by jazdil po Slovensku a so svojimi detskými fanúšikmi by sa stretával na besiedkach. Tie sú však pre pandémiu zakázané, a tak sa im Braňo Jobus prihovára aspoň prostredníctvom internetu. Na svojom Facebooku každý deň o 11. hodine čítal príbehy zo svojej novej knihy Ako šarkan Kyber Šikana pristál na streche základnej školy. Desať príbehov z knihy čítal počas desiatich dní, posledným uzavrel minulý týždeň.

„O chvíľu je tu zase marec – mesiac knihy a už to bude rok, čo budeme oslavovať rok neplateného voľna,“ povedal Jobus, ktorý sa uprostred januára rozhodol, že bude malým i veľkým čítať zo svojej najnovšej knihy. Naposledy takto čítal počas prvej vlny pandémie, keď rovnako ako teraz boli všetci, vrátane detí, zavretí doma. V súčasnosti, keď bolo dôležité dodržiavať zákaz vychádzania opäť, rozhodol sa znova prihovoriť prostredníctvom obrazoviek.

Na fanúšikovskej stránke Branislav Jobus sa nachádza desať videí, každé s jedným príbehom, ktoré prinesú ponaučenie v dobe, keď je internet pracovným i študijným nástrojom veľkým aj malým. Kniha je inšpirovaná reálnou skúsenosťou autora, ktorý čelil krádeži identity na internete a upozorňuje, čo všetko sa v tomto svete môže stať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava