K parkovacím automatom pribudli nové tabule

K parkovacím automatom v platenej zóne parkovania v centre Piešťan pribudli nové informačné tabule. Mali by vodičom vysvetliť, ako automat na lístky obsluhovať, ale pomáhajú aj lepšie označovať miesto, kde sa pomerne nenápadný automat presne nachádza.

Nové informačné tabule na Teplickej ulici. Foto: Supa

Poslanci ešte na rokovaní mestského zastupiteľstva v júni 2019 schválili zmeny v parkovacej politike a odobrili návrh rozšírenia zoznamu ulíc, kde sa má platiť za odstavenie vozidiel. Spoplatnenie parkovania sa tak od 1. mája 2020 rozšírilo o Winterovu ulicu pred Nemocnicou A. Wintera až po hotel Slovan, o časti ulíc Sládkovičova, Teplická a Pod Párovcami, tiež o Meštiansku, Štúrovu a parkovisko pred futbalovým štadiónom. Mesto neskôr osadilo 23 nových parkovacích automatov, desať bolo pridaných do novo spoplatnených ulíc a trinásť nových automatov osadili namiesto dovtedajších. Zmeny sa vtedy dotkli i poplatkov za parkovacie karty, ktoré narástli z 25 na 50 eur ročne, či poplatkov za parkovné, ktoré sú dnes vo výške 0,60 centov za hodinu, resp. 2 eurá z hodinu na Rázusovej a pri hoteli Eden.

Mesto nateraz osadilo nové informatívne tabule, ktoré by vodičom mali uľahčiť manipuláciu s automatmi. Na tabuliach sa aj šoféri, ktorí parkovací systém v meste nepoznajú, dozvedia, odkedy dokedy musia za odstavenie vozidla platiť a ako si parkovací lístok vytlačia.

Podľa našich informácií by k automatom malo pribudnúť ešte jedno značenie, ktoré by vodičom uľahčilo hľadanie automatov. Tie môže byť pre ľudí neznalých okolia pre ich nízku výšku a nevýraznú farbu zložité nájsť.

Na prípadné ďalšie značenie, resp. uľahčenie systému obyvateľom sme sa pýtali aj piešťanskej radnice. Zaujímalo nás tiež, ako vodiči zareagovali na zmenu parkovacieho systému a sumy parkovného, teda koľko bolo predaných parkovacích kariet v porovnaní uplynulých rokov a aké mesto v tomto období eviduje tržby z parkovného.

Odpovede na otázky sme však nedostali. Po ich prípadnom obdržaní budeme článok o tieto údaje aktualizovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek