V Čerenci majú svoj domovský kúpeľ Ľadové medvede z Vrbového

Sezóna ľadových medveďov a iných otužilých tvorov vrcholí. Rieky, potoky, vodné nádrže mráz v druhej polovici januára nešetril a uštrikoval im priliehavé svetre. Bolo potrebné ich trošku porozbíjať na kryhy. Tie sa zapáčili aj otužilcom z Vrbového, ktorí sa pravidelne stretávajú v lodenici vodnej nádrže Čerenec.

Vrbovčania si zaplávali v zamrznutom Čerenci. (Autor: FB Miroslav Halama)

„No neokúp sa, keď sa nám dnes tak fajn ochladilo,“ skonštatovali Ľadové medvede Vrbového vo štvrtok 21. januára. Vonku nameral teplomer mínus tri stupne Celzia, no voda bola príjemná, ustálila sa na nule.

Ešte chladnejšie a výživnejšie to bolo 17. januára, keď si Vrbovčania okrem kúpeľa s bielymi kryhami vo vode urobili aj snehových anjelov v sypkom snehu na brehu Čerenca.

Niektorí z nich si iste pripomenuli aj pilotnú akciu spred trinástich mesiacov. Nultý ročník Silvestrovského otužileckého kúpania na Čerenci vo Vrbovom sa konal na sklonku roka 2019 v naozaj chladnom počasí, keď zmrznutejší ľudia radšej ani nevystrčili nos spod periny. Ale vrbovské ľadové medvede dokázali mnohých kamarátov naštartovať tak, že nechali hodovanie a prišli ich povzbudiť. A nielen ich. Nultý ročník silvestrovského otužileckého kúpania sa konal za účasti domácich ľadových medveďov a priateľov z Brezovej, ktorí si hovoria Otužilci spod Bradla, a tiež priateľov z Piešťan. Sĺňavskí žraloci prišli trinásti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín