ZJAZDNOSŤ: Cesty sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý

Všetky sledované diaľničné úseky na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na úsekoch ciest D3 Svrčinovec – Poľana – Skalité je napadnutý čerstvý sneh s hrúbkou jeden centimeter a na R3 Trstená, sever – Tvrdošín, sever sa miestami nachádza kašovitý sneh do jedného centimetra. Na svojom webe o tom informuje Slovenská správa ciest.

Ilustračné foto

Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach a v severnej časti západného Slovenska je pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom s hrúbkou 1 až 3 centimetre, miestami do štyroch až piatich centimetrov. Na úsekoch ciest II/558 Stakčín – Ulič, II/546 Jaklovce – Mníšek nad Hnilcom – Zimná Dolina, II/548 od hraníc okresov KS / GL po obec Smolík a na cestách II. a III. triedy v oblasti Levoče, Stakčína a Mníškom nad Hnilcom sa nachádza zľadovatený sneh hrúbky 1 až 2 centimetre.

Horské prechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na HP Štós, Dobšiná, Grajnár, Huty, Podspády a Havran sa na vozovke nachádza utlačený, kašovitý alebo čerstvý sneh hrúbky 1 až 3 centimetre, na HP Herlianske Sedlo do 4-5 centimetrov. Na HP Súľová je miestami zľadovatený sneh do hrúbky dva centimetre.

Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov:

– Snehové reťaze pre všetky vozidlá sú nutné na ceste II/584 Srdiečko – Bystrá. Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky sú zasa potrebné na cestách III. triedy v oblasti Haligoviec a Spišskej Starej Vsi a na ceste II/542 Spišská Belá – Spišská Stará Ves.

– Na vlhkých a mokrých cestách sa pri nízkych teplotách môže vytvárať námraza až poľadovica.

– Pre nákladné vozidlá nad 12 m dĺžky je uzatvorený HP Príslop (cesta I/78).

– Pre vozidlá nad 12 m dĺžky sú po celú zimnú sezónu uzatvorené HP Fačkovské sedlo (cesta I/64) a HP Šútovce (cesta III/1774).

– Cesta II/549 Úhornianske sedlo – Krásnohorské Podhradie je uzavretá, keďže v zime nie je udržiavaná.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland