Po vypratávaní skončilo zariadenie domu v tráve. Čiernu skládku napokon odstránili

Koncom minulého týždňa sa na Facebooku objavili fotografie veľkej kopy neporiadku na Rekreačnej ulici v Piešťanoch, ktorá nasvedčovala tomu, že sa ktosi mimoriadne neohľaduplne zbavil zariadenia domu. Medzi kopou nepotrebných kusov interiéru sa objavila aj korešpondencia, ktorá ukazovala až do Ostrova.

FB: Mesto Piešťany

Na prítomnosť nelegálne vyhodeného odpadu upozornila aj piešťanská samospráva, ktorá skonštatovala, že lokalita na Rekreačnej ulici pri Školskom hospodárstve čelí čiernym skládkam neustále. „Likvidácia čiernych skládok veľkou mierou prispieva k zvyšovaniu poplatkov za komunálny odpad v meste. To znamená, že v konečnom dôsledku náklady za nezodpovedné správanie niektorých našich spoluobčanov vytvárajúcich čierne skládky musia znášať všetci obyvatelia mesta,“ pripomenulo mesto na svojom Facebooku.

Ľudia rýchlo zistili, že medzi vecami sa nachádza aj pošta, ktorá hovorí, že adresa vedie do obce Ostrov.

Situáciu napokon objasnil tamojší starosta. „Vážení obyvatelia mesta Piešťany a priľahlého okolia, uplynulý víkend rozvírila pokojné vody nášho regiónu správa o čiernej skládke odpadu umiestnenej na rekreačnej ulici v Piešťanoch. Medzi odpadkami sa okrem iného našla aj pošta určená osobe s trvalým pobytom v obci Ostrov, čo prakticky okamžite vyvolalo vlnu kritiky a nepodložených obvinení nielen smerom k samotnému adresátovi, ale aj k Ostrovčanom. Žiaľ, dnešná doba a sociálne siete doslova nabádajú ľudí k unáhleným záverom bez skúmaniu širšieho kontextu, preto by sme radi uviedli veci na pravú mieru. Pán, ktorého meno sa objavilo na viacerých záberoch na sociálnej sieti Facebook, vďaka čomu si vyslúžil nejedno nepekné označenie, je, žiaľ, už niekoľko mesiacov po smrti,“ uviedol Jozef Tkácz a dodal, že len ťažko predpokladať, že niekto by bol natoľko nerozumný, aby smeti voľne pohodené v prírode označil svojim menom.

Starosta uviedol, že autorom tejto čiernej skládky je skupina robotníkov vypratávajúcich nehnuteľnosť po spomínanom zosnulom pánovi. „Na tieto práce si ich najal nový majiteľ domu, ktorý nepochádza z obce Ostrov a za odvoz odpadkov im riadne zaplatil. Ako to už býva zvykom, zvíťazila chamtivosť, preto odpad neskončil na skládke, ale na mieste, kde rozhodne nemal čo robiť,“ doplnil starosta s tým, že po dohode s novým vlastníkom príbytku bola čierna skládka odstránená a dnes už nie je po nej ani stopy.

„Týmito riadkami sme len chceli reagovať na vzniknutú situáciu, ktorá nás mrzí, pretože pošpinila dobré meno našej obce,“ uzavrel starosta.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav