Od stredy 27. januára budú policajti kontrolovať certifikáty o testovaní

  • Spravodajstvo
  • 26. januára 2021, 09:23

Policajný zbor (PZ) SR pripomína, že od stredy 27. januára bude vo zvýšenej miere kontrolovať dodržiavanie nových pravidiel zákazu vychádzania vrátane kontroly certifikátov o absolvovaní testu na COVID-19.

(Autor: Polícia SR - Trnavský kraj)

Ako ďalej polícia uvádza vo svojom profile na sociálnej sieti, uznávať sa budú negatívne výsledky z PCR testov a antigénových testov, ale aj doklad, ktorý dokazuje prekonanie ochorenia. Táto situácia bude platiť do 7. februára.

Negatívny test musí mať občan pri sebe napríklad pri ceste do práce, na poštu alebo do banky, do autoservisu alebo aj do výdajných miest obchodov. Potrebný je však tiež na pobyt v prírode, a to vrátane individuálneho športu v okrese, v tomto prípade však majú výnimky deti do 15 rokov a osoby staršie ako 65 rokov. Testy sú tiež potrebné na cestu žiaka druhého stupňa do školy, sprevádzanie dieťaťa do materskej školy a žiaka do školy, alebo pri účasti na povolenom hromadnom podujatí. Testy sa vyžadujú podľa polície aj pri ceste do zahraničia.

Negatívnym testom, naopak, nie je potrebné disponovať pri nákupe v najbližšom obchode, ceste do lekárne alebo k lekárovi, pri ceste na testovanie alebo pri ceste za účelom starostlivosti o blízku osobu, ktorá je na to odkázaná. Možná je tiež vychádzka s dieťaťom do troch rokov do jedného kilometra od bydliska, prípadne cesta dieťaťa do materskej školy a do prvého stupňa základnej školy. Negatívny test nie je potrebný na dostavenie sa na úkon pred orgánmi činnými v trestnom konaní alebo na súdne pojednávanie.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj