Očkovanie – prejav „neslobody“

Už takmer rok je svet ovplyvnený koronavírusom a logicky máme toho plné zuby všetci. Keď covid-pandémia vypukla, prvotné prekvapenie a zdesenie v nás vyburcovalo zodpovednosť a spoločenskú spolupatričnosť. Prijaté obmedzenia limitujúce náš slobodný pohyb sme rešpektovali.

Ilustračné foto (Autor: FB MZ SR)

To však netrvalo dlho. Obmedzenie pohybu v rámci celej Európy totiž vytĺklo z rúk hlavnú tému, tému migrácie extrémistickým stranám, ako je aj Kotlebova fašistická ĽSNS.

Migranti sa dramaticky z Európy vytratili, a tak nebolo čím ľudí strašiť. Kotleba, Mazurek či Uhrík sa chytili nového „strašidla“. V čase pandemickej krízy začali parazitovať na téme covidu. Najprv vyhlásili vojnu rúškam. Vraj nosiť ich je prejavom neslobody, vraj sa v nich človek dusí a postupne umiera. A keď nik na nosenie rúška neumieral, našli si iné. Vodca Kotleba sa posadil na traktor a o tom, že COVID-19 nejestvuje, presviedčal verejnosť.

Ani toto nevyšlo. Reálne sa začali zapĺňať nemocnice pacientmi na dýchacích prístrojoch a mnohí na covid umierajú. A tak sa pre kotlebovcov objavil nový bod, na ktorom mohli stavať agendu nenávisti. Tým sa stalo novembrové celoplošné testovanie. Hlúposti o obmedzovaní osobnej slobody, upierania ľudských práv či diktatúry chrlili kadenciou guľometu.

Strana hlásiaca sa k tradícii slovenského fašistického štátu sa zrazu hlásila k ľudským právam a slobodám. No hotoví liberálni demokrati.

Po Novom roku im však do lona padla nová téma – očkovanie. Takže, „milí“ Kotlebovi fašisti, očkovanie je v našich končinách desiatky rokov. Preto tu nemáme záškrt, tuberu či obrnu.

Súčasné očkovanie je dobrovoľné. To však pre vás znamená, že bez očkovania sa zrejme rozhodnete dobrovoľne sedieť doma na zadku. A jediné hranice, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou najbližšie leto prekročíte, sú hranice okresu. Dá sa totiž očakávať, že turistické destinácie budú chcieť svojich návštevníkov pred infekciou chrániť. K tomu zrejme poslúži covidpas ako doklad o bezinfekčnosti.

Strach z neznámeho, či už migrantov, ich inakosti inej kultúry, je ľuďom prirodzený. Prirodzený je i strach z choroby, ale aj z ihly či novej očkovacej látky. Avšak hyeny v ľudskej koži na tomto strachu parazitujú, vytĺkajú politické preferencie a „popularitu“ na sociálnych sieťach. A agendu vyvolávania strachu a nenávisti za svoju prijalo najmä fašistami preplnené ĽSNS či Harabinova strana Vlasť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava