Trnavský samosprávny kraj vyčlenil 600-tisíc eur na dotácie

  • Kraj
  • 22. januára 2021, 10:05

Na podanie žiadosti o poskytnutie dotácie majú organizácie a samosprávy už len dva týždne.

(Autor: FB Trnavský samosprávny kraj)

Do 5. februára môžu organizácie a samosprávy žiadať o podporu svojich aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja. V dvoch dotačných výzvach je na dotácie vyčlenených spolu 600-tisíc eur, minimálna výška jednej dotácie je stanovená na 500 eur.

V uplynulých troch rokoch Trnavský samosprávny kraj podľa jeho predsedu Jozefa Viskupiča zvyšoval balík finančných prostriedkov určených na dotácie a granty na verejnoprospešné aktivity. „Sme totiž presvedčení, že aj vďaka zapojeniu organizácií a samospráv robíme z nášho kraja lepšie miesto pre život. Napriek koronakríze sa nám na tento účel podarilo zachovať minuloročný objem 600-tisíc eur. Navyše prvýkrát umožňujeme každému žiadateľovi podať až dve žiadosti o podporu,“ povedal Viskupič.

Podporu môžu dostať aktivity v oblasti kultúry a umenia, vrátane vydávania pôvodnej tvorby, alebo organizácie voľnočasových aktivít. V oblasti športu je podpora určená na rozšírenie a skvalitnenie športovej činnosti zlepšením technického stavu a vybavenia ihrísk a ďalšie aktivity. Žiadatelia sa môžu uchádzať aj o podporu projektov zameraných na predchádzanie nárastu sociálno-patologických javov, integráciu obyvateľov so zdravotným znevýhodnením alebo skvalitnenie života seniorov prostredníctvom sociálnej starostlivosti. Dotácie možno získať aj na aktivity smerujúce k zníženiu chorobnosti, posilnenie prevencie chorôb, zavádzanie nových diagnostických metód v zdravotníctve či na celkové zlepšenie zdravia obyvateľov kraja.

Doručené žiadosti budú skontrolované po formálnej stránke. O pridelení dotácií jednotlivým projektom neskôr rozhodnú krajskí poslanci.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav