Knižnica i kino prinášajú podujatia cez internet

Lockdown trvá už poriadne dlho a mnohí by iste radi konečne vyrazili do divadla, kina, na výstavu či aspoň na predstavenie s deťmi. Túto možnosť ešte asi nejakú dobu mať nebudeme, a tak nám ostáva len spoľahnúť sa na obrazovky našich elektronických zariadení. Prostredníctvom nich si pozriete film premietaný piešťanským kinom alebo vychutnáte čítanie kníh z mestskej knižnice.

Podľa videa si môžete vyrobiť anjelika. (Autor: FB Mestská knižnica mesta Piešťany)

Onlinové podujatia už takmer rok nahrádzajú tie klasické, živé, ktoré sme doposiaľ brali ako samozrejmosť. V aktuálnej epidemiologickej situácii a s ohľadom na opatrenia nie je možné ísť si sadnúť do kina a vychutnať si film alebo sa prísť pozrieť na uvedenie novej výstavy či premiéry divadelného predstavenia. O aktivity sú ochudobnení nielen dospelí, ale i deti, ktoré sa v týchto dňoch cez internet aj učia.

Niektoré kultúrne inštitúcie, piešťanské nevynímajúc, sa preto rozhodli uviesť podujatia v onlinovej podobe. Kino Fontána v týchto dňoch premieta filmy pre dospelých, ale aj pre deti. V najbližších dňoch si diváci môžu pozrieť snímky ako Jackie, Šarlatán, Thelma či Snehová kráľovná: Tajomstvo ohňa a ľadu. Kino dokonca premietalo Nočných jazdcov s Michalom Dočolomanským a na rad príde i slovenská snímka Love.

Nezaostáva ani mestská knižnica. Prostredníctvom svojej facebookovej i youtubovej stránky vysiela čítania pre deti, ktoré sa tak na chvíľu môžu vnoriť do sveta fantazijných príbehov. Uplynulý piatok čítala Barbora Krajč Zamišková z knihy Můj anděl se umí prát, autora Romana Brata, ktorý získal za svoje diela mnohé významné ocenenia. Čítanie bolo spojené s workshopom, kde sa deti učili vyrobiť si vlastného anjela strážneho. Video nájdete aj na facebookovej stránke knižnice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav