Trnavská charita, ku ktorej patrí aj piešťanská pobočka bude poskytovať všetky doterajšie služby

  • Piešťanský týždeň / Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo
  • 20. januára 2021, 12:22

Zo zbierok v kostoloch získala Trnavská arcidiecézna charita 53-tisíc eur, z mimoriadnej zbierky ďalších 25-tisíc eur. Vďaka tejto podpore verejnosti nemusí redukovať svoje sociálne služby.


Služby pôvodne ohrozovalo zhoršenie finančnej situácie organizácie, pod ktoré sa podpísala aktuálna pandémia ochorenia COVID-19. (Autor: archív TACH)


Trnavská arcidiecézna charita vďaka podpore verejnosti zachová aj v tomto roku všetky sociálne služby pre rodiny a jednotlivcov v núdzi, pre ľudí na ulici, seniorov a ďalších odkázaných na pomoc. Vďaka mimoriadnej zbierke získala koncom minulého roka charita 25-tisíc eur, z dvoch novembrových zbierok v kostoloch ďalších 53-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa charity Darina Kukuľová Kvetanová. Služby pôvodne ohrozovalo zhoršenie finančnej situácie organizácie, pod ktoré sa podpísala aktuálna pandémia ochorenia COVID-19.

Trnavská arcidiecézna charita je podľa jej riaditeľa Miroslava Dzurecha vo veľkej miere závislá práve od podpory verejnosti. „Napriek tomu, že sociálne a charitatívne služby sú pre verejnosť veľmi potrebné, nie sú dofinancované z verejných zdrojov. Ich financovanie si musíme zabezpečovať sami,“ povedal Dzurech. Peniaze zo zbierok použije Trnavská arcidiecézna charita na zabezpečenie viacerých služieb. Jednou z nich je Sieť pomoci, ktorá pomáha ľuďom v núdzi potravinami a rôznymi vecami do domácnosti. Pomôžu aj pri prevádzkovaní nízkoprahových denných centier v Trnave a v Piešťanoch, a pri prevádzke farských charít v ďalších mestách a obciach, ale aj na nevyhnutné práce v Dome pokojnej staroby v Cíferi.

Podpora verejnosti bude nasmerovaná aj do rozvoja špecializovaného sociálneho poradenstva, ktoré pomáha ľuďom bez domova alebo v takej situácii, keď im bezdomovectvo hrozí. Špecializované sociálne poradenstvo poskytuje charita bezplatne.

Trnavská arcidiecézna charita funguje na území od Nového Mesta nad Váhom cez Piešťany, Hlohovec, Trnavu, Sereď, Galantu, Dunajskú Stredu, až po Komárno a Hurbanovo.

ts

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava