Študentka fyzioterapie z Vrbového sa nechala zaočkovať, stane sa dobrovoľníčkou

Vrbovčanka Jana Sabová, ktorá v súčasnosti študuje fyzioterapiu, dostala možnosť nechať sa 14. januára vo Fakultnej nemocnici Trenčín zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 vakcínou Pfizer-BioNTech. O svoj zážitok sa podelila aj na Facebooku, pričom celý proces zhodnotila ako organizačne výborne zvládnutý a očkovanie za rýchle a bezbolestné.

(Autor: FB Jana Sabová)

„Už to bude rok, čo je tu korona. Priniesla nám zmenu do života a zrazu to, čo bolo samozrejmosťou, teraz nie je. Vírus a opatrenia zobrali každému nejakú časť zábavy,“ začala svoje rozprávanie mladá Vrbovčanka. Skonštatovala, že to najhoršie len príde, ak sa nebudeme správať zodpovedne a dodržiavať opatrenia alebo budeme si zo situácie robiť posmešky.

„Uvedomiť by sme si to mali každý včas, lebo až keď nám vírus zoberie milovanú osobu, prídu výčitky,“ zamyslela sa Jana Sabová a doplnila, že z vlastnej skúsenosti môže povedať, že nikto sa nebude chcieť dívať na ľudí, ktorým tento vírus zobral milovanú osobu. „Pokiaľ takú osobu a prípad nepoznáte, buďte len radi a modlite sa, aby to tak čo najdlhšie zostalo.“

Ako ďalej povedala, ak chceme žiť bez obmedzení, musíme preto niečo urobiť. „Aj ja by som sa veľmi tešila, ak by sme mohli opäť organizovať podujatia pre naše milované deti, organizovať tábory bez strachu, či nám to vôbec bude povolené. Taktiež sa zúčastniť nejakého športového dňa, behu alebo koncertu, festivalu. A hlavne navštíviť svojich blízkych bez obáv,“ skonštatovala budúca fyzioterapeutka a členka Parlamentu mladých mesta Vrbové. Jedným dychom sa ľuďom prihovorila, že ak dostanú možnosť zaočkovať sa, určite ju nemajú „prepásť“. Podľa nej je to určitý krok, vďaka ktorému opäť budeme môcť žiť bez strachu a obmedzení.

„Ja som túto možnosť dostala vďaka štúdiu fyzioterapie a zaočkovať som sa dala. Ochotne sa stanem aj dobrovoľníčkou v nemocnici,“ prezradila spolu s informáciami, ako sa po vakcinácii cítila. „Žiadne vedľajšie účinky sa neprejavili, len mierne zvýšená teplota večer, čo je normálne pri každom očkovaní, tiež mierne pobolievanie v mieste vpichu ako udretie sa,“ priblížila a s humorom dodala, že signál na Spotify nechytá ani zatiaľ nenadobudla žiadne super schopnosti.

„Organizácia bola zvládnutá výborne, nečakáte vôbec dlho, snažia sa dodržiavať na minútu presne čas, ktorý vám príde v SMS správe pri objednávke. Pichnutie ani nezacítite, je to okamih. Personál bol milý a ochotný zodpovedať všetky otázky. Po očkovaní čakáte asi 15 minút, či sa nedostaví nevoľnosť a podobne,“ dodala Vrbovčanka s tým, že je to rýchle a bezbolestné. „Berte tieto slová ako také povzbudenie a uvedomenie si, že je správne, aby sme sa správali zodpovedne,“ ukončila svoje rozprávanie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava