Študenti zo sociálne znevýhodneného prostredia dostanú vyše stovky počítačov

  • Školy / Kraj
  • 19. januára 2021, 11:00

Počítače darovali spoločnosti, ktoré podnikajú na území Trnavského samosprávneho kraja.

Foto: printscreen videa FB Trnavský samosprávny kraj

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s distribúciou viac ako stovky počítačov s príslušenstvom pre študentov, ktorí nemajú doma dostatočné technické vybavenie pre dištančné vzdelávanie. Preberajú ich riaditelia šestnástich župných stredných škôl zo všetkých siedmich okresov kraja. Samosprávny kraj získal sto počítačov s operačným systémom a ďalším príslušenstvom od elektrotechnickej spoločnosti z Galanty, ďalšie štyri venovala potravinárska spoločnosť zo Serede.

„Žiaci zo sociálne znevýhodnených rodín sú už mesiace pre nedostatočné vybavenie vo veľmi ťaživej situácii. Nemôžu sa totiž plnohodnotne zúčastňovať na vyučovaní. Sme preto veľmi vďační za dar od spoločností, ktoré reagovali na našu výzvu ako prvé,“ povedal riaditeľ odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda.

Podľa župana Jozefa Viskupiča pandémia a s ňou spojené dištančné vyučovanie ohrozuje desiatkam študentov zo sociálne znevýhodneného prostredia perspektívy zaradenia sa do života. Napriek tomu, že sa podarilo darom od firiem aspoň čiastočne vybaviť študentov potrebnou technikou, Viskupič by si najviac želal návrat študentov do škôl.

Trnavská župa oslovila ešte v novembri firmy z regiónu so žiadosťou o poskytnutie technického vybavenia pre žiakov zo sociálne slabších rodín, ktoré by mohli využiť na dištančné vzdelávanie.Všetky darované zariadenia majú operačný systém, zabudovaný SSD disk s kapacitou 250 GB a kompletné príslušenstvo v podobe monitorov, webkamier, klávesníc, myší či reproduktorov.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel