Hasili auto na Prašníku a zachraňovali starenku

V stredu 13. januára v noci dobrovoľní hasiči z Vrbového likvidovali spolu s profesionálmi z Piešťan požiar osobného auta v obci Prašník. Starší typ béemvéčka údajne neznámy vodič zaparkoval pred rodinným domom, kde ho ktosi zapálil.

(Autor: DHZ Vrbové)

„Našu jednotku o štvrť na dve ráno zobudila poplachová notifikácia. Do štyroch minút sme vyrazili na zásah, ktorý bol ohlásený ako požiar osobného automobilu v obci Prašník. Výjazd nám komplikovali zasnežené cesty, no aj napriek opatrnej jazde sme sa k požiaru dostavili ako prví. Osobné auto v blízkosti rodinného domu horelo v plnom rozsahu. S pomocou autonómnych dýchacích prístrojov a vysokotlakového prúdu sa nám situáciu podarilo rýchlo dostať pod kontrolu. Na miesto sa dostavila aj jednotka HaZZ Piešťany, spolu s ňou sme následne požiar definitívne zlikvidovali. Na zbrojnicu sme sa vrátili o 2.45 h,“ uviedli vrbovskí dobrovoľní hasiči.

Piešťanskí hasiči pomáhali aj starenke, ktorá ležala zranená v zamknutom byte na treťom poschodí. O pomoc požiadali príbuzní. Príslušníci HaZZ na otvorenie bytu použili hydraulické zariadenie. O starenku sa postarali záchranári, odviezli ju do nemocnice. Hasiči provizórne opravili zámok, aby sa dal uzamknúť, a odovzdali byt príbuzným starej ženy.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila