Čo všetko od 27. januára bez testu môžete či nemôžete

Od 18. do 26. januára 2021 prebieha na Slovensku kontinuálne celoplošné testovanie. Potvrdenie o negatívnom antigénovom teste alebo PCR teste potrebujú od 27. januára do 7. februára všetci, ktorí chodia do práce, do prírody alebo individuálne športujú.

(Autor: @medirex.sk )

Platný test bude iba ten, ktorý bol uskutočnený v dňoch od 18. januára do 26. januára. Okrem testov vykonaných na Slovensku platia aj zahraničné testy, ktoré majú certifikát Európskej únie.

Vláda schválila aj viaceré výnimky

Potvrdenie o negatívnom antigénovom teste alebo PCR teste nebude vyžadovaný pre mládež do 15 rokov a seniorov nad 65 rokov, ťažko zdravotne postihnuté osoby, od ľudí, ktorí v posledných 90 dňoch prekonali ochorenie Covid-19 a lekár im o tom vystaví potvrdenie, ako aj od tých, ktorí pred 14 dňami dostali dve dávky očkovacej vakcíny proti ochoreniu Covid-19.

Test nebude potrebný ani vtedy, ak pôjdete iba na nákup alebo zaobstaranie si potravín, liekov a zdravotníckych prostriedkov a pomôcok, hygienického tovaru, drogériového tovaru, krmív a ďalších potrieb pre zvieratá, zabezpečenie starostlivosti o deti, zabezpečenie starostlivosti o domáce zvieratá do najbližšej maloobchodnej predajne od miesta bydliska a cestu spät, ako aj na cestu na absolvovanie testu.

Bez certifikátu o negatívnom teste bude možné ísť aj na pohreb, krst, venčiť psa alebo mačku do vzdialenosti 1000 metrov od svojho bydliska, absolvovať cestu k lekárovi na neodkladnú zdravotnú starostlivosť, preventívnu prehliadku, naplánovanú zdravotnú starostlivosť alebo k veterinárovi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj