Tragikomédia na ceste: Na jednom aute jazdili dvaja opití

Policajti zastavili v piatok v priebehu pol hodiny dvakrát to isté auto. Obaja jeho vodiči šoférovali pod vplyvom alkoholu.

(Autor: FB polícia)

Policajná hliadka krátko po 14.00 h zastavila na Mozartovej ulici v Trnave auto Renault Clio, ktorého vodič jazdil po strede cesty so zapnutými smerovkami. Policajti podrobili 51 ročného muža dychovej skúške. Trnavčan nafúkal viac ako 3 promile alkoholu v dychu. PMJčkári vodiča zadržali a previezli do cely policajného zaistenia. Auto bolo odtlačené na parkovacie miesto a riadne uzamknuté.

Krátko po 14:30 h spozorovala druhá hliadka na Beethovenovej ulici to isté auto. Policajti nenechali nič na náhodu a pre istotu skontrolovali auto aj druhý krát. 38 ročný Trnavčan pri dychovej skúške nafúkal bezmála 3 promile. Policajti v evidencii vodičov zistili, že muž má navyše súdom zakázané viesť motorové vozidlá. Trnavčan, tak ako aj jeho predchodca, skončil v trnavskej cele policajného zaistenia.

Obaja vodiči boli riešení za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v tzv. super rýchlom konaní. O ich vine a treste rozhodol sudca v nedeľu. Po verdikte boli prepustení na slobodu.

Dvaja Trnavčania však neboli jediní, ktorí si sadli za volant opití. Policajti v Trnavskom kraji museli riešiť od piatku celkovo 7 vodičov, ktorí sa rovnako dopustili trestného činu.

„Zima nám prituhla, to ale neznamená, že sa treba zahriať zvnútra a následne sadnúť za volant. Polícia je aj naďalej nekompromisná a vodičom šoférovanie pod vplyvom alkoholu tolerovať na cestách nebude,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel