Slovensko čaká masívne plošné testovanie: Bude trvať od 18. do 26. januára

  • Spravodajstvo
  • 17. januára 2021, 19:28

Na Slovensku sa uskutoční celoplošné skríningové testovanie. Na tlačovej konferencii to po dnešnom rokovaní vlády oznámil predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO). Celoplošné skríningové testovanie vláda nazvala projektom „Zachráňme spoločne životy”. Testovanie začne v pondelok 18. januára a bude trvať do utorka 26. januára.

(Autor: FB Úrad vlády)

„Nazývame to ako masívny skríning,” potvrdil premiér Igor Matovič po rokovaní vlády.

Premiér Matovič hovorí, že potrebujeme znížiť počet pozitívnych ľudí, kým nezačne na Slovensku počas pandémie dominovať britská mutácia koronavírusu.

Podľa premiéra sa vďaka plošnému testovaniu dostanú aj k dátam o reálnom stave pandémie v jednotlivých okresoch a rýchlo pretestujú aj zamestnancov veľkých firiem.Vláda zároveň predĺžila zákaz vychádzania do 7. februára.

Od 27. januára bude povinné mať certifikát o antigénovom teste podmienkou vstupu na pracovisko na celom území Slovenska. Rovnako povinne bude certifikát aj pre pobyt v prírode. Povinnosť nosenia certifikátu nebude platiť pre ľudí do 15 rokov a seniorov nad 65 rokov. Platnosť certifikátu bude 7 dní a tie sa začnú počítať až od 27. januára.

Vláda tak skopírovala model, ktorý pred týždňom nasadila v Nitrianskom okrese. Osvedčenie o negatívnom antigénovom teste nebude môcť byť staršie ako sedem dní. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila