Prípravy na bublinu v plnom prúde, v širšej nominácii reprezentácie aj štyri Čajky

Piešťany budú už o dva týždne hostiť prestížne basketbalové podujatie. Kúpeľné mesto je totiž jedným z dejísk tzv. bublín kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2021, ktoré sa budú konať v Španielsku a Francúzsku.

Diplomat arénu už zdobia nové basketbalové koše, ktoré spĺňajú podmienky FIBA. (Autor: Tomáš Horký)

V piešťanskej Diplomat aréne sa uskutoční záverečná časť H-skupiny, v ktorej bojujú o postup reprezentantky Slovenska. V Piešťanoch ich čakajú Maďarky (4. februára 2021) a Holanďanky (6. februára 2021). V tabuľke H-skupiny sú zatiaľ na 3. mieste s bilanciou jedna výhra (84:64) a jedna prehra (59:73 s Maďarskom). Na európsky šampionát postúpia priamo víťazi skupín a päť najlepších družstiev z druhých miest. Zápasy sa však kvôli epidemiologickým opatreniam uskutočnia bez divákov.

Náročné organizačné prípravy, ktoré podliehajú prísnym podmienkam Medzinárodnej basketbalovej federácii FIBA sú už v plnom prúde. Novinkou v Diplomat aréne sú napríklad nové basketbalové koše zapožičané od Slovenskej basketbalovej asociácie, ktoré sú ukotvené na palubovke. FIBA totiž nepovoľuje pri súťažiach spadajúce pod ich organizáciu závesné koše zo stropu, ktoré sú štandardnou súčasťou piešťanskej basketbalovej haly.

Tréner Juraj Suja spolu so svojím asistentom Petrom Jankovičom už aj určili širší 24-členný káder na kvalifikačnú „bublinu“ ME, počas ktorej Slovensko nastúpi v piešťanskej Diplomat aréne 4. februára proti Maďarsku a o dva dni neskôr proti Holandsku. Vo výbere, ktorý nám poskytol manažér reprezentácie Tomáš Horký, sú tieto mená: Michaela Balážová (Young Angels Košice, Barbora Bálintová (Arka Gdynia, Poľsko),  Denisa Blanárová (Young Angels Košice), Nikola Dudášová (Sleza Wroclav, Poľsko), Michaela Fekete-Raková (Dinamo Sassari, Taliansko), Lucia Hadačová (KP brno, Česko), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Laura Horvátová (ŠBK Šamorín), Žofia Hruščáková (Galatasaray Istanbul), Ivana Jakubcová (Le Mura Basket Lucca, Taliansko), Anna Jurčenková (Young Angels Košice), Nikola Kováčiková (University of Pennsylvania, USA), Vanda Kozáková, Natália Martišková (obe Piešťanské Čajky), Alica Moravčíková(BasCats Heidelberg, Nemecko), Sabína Oroszová (Sesto San Giovanni, Taliansko), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Miroslava Praženicová-Mištinová (MBK Ružomberok), Veronika Remenárová (KP Brno, Česko), Tereza Sedláková (Kemegal Cortegada, Španielsko), Angelika Slamová (Arka Gdynia, Poľsko), Radka Stašová (MBK Ružomberok), Timea Sujová (ŠBK Šamorín) a Stella Tarkovičová (SBŠ Ostrava).

„Do Piešťan na 31. január pozveme štrnásť hráčok. Väčšina z nich bude zo zostavy, ktorá vnovembri úspešne zvládla zápas v Holandsku. Zo zdravotných dôvodov však bude medzi nimi chýbať Stašová. Či nám domáca ,bublina’ bez divákov pomôže, ukážu až náročné zápasy,“ zakončil našu krátku debatu tréner basketbalistiek Slovenska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek