Ide o podporu vakcinácie či prejav „papalášizmu“?

  • Kraj / Spravodajstvo / Región
  • 15. januára 2021, 00:02

Medzi prvými v Trnavskom kraji sa proti ochoreniu COVID-19 nechali zaočkovať aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, primátor Trnavy Peter Bročka i Galanty Peter Paška, rektor Trnavskej univerzity René Bílik a Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave Roman Boča.

Medzi prvými zaočkovanými v kraji bol trnavský župan Jozef Viskupič. (Autor: FB FNT)

Na základe medializovaných informácií, ktoré sa objavili aj na sociálnych sieťach, to vyzerá tak, že takmer každá štátna nemocnica si zo začiatkom očkovania vo svojom regióne urobila aj propagačnú akciu pre miestnych „papalášov“. Inak to nebolo ani v Trnavskom kraji vo Fakultnej nemocnici v Trnave.

Môže takéto správanie našich elít pomôcť nerozhodným rozhodnúť sa pre očkovanie a zobrať argumenty konšpirátorom? A to najmä, ak ešte stále nie je dostatok vakcín pre všetkých zdravotníkov či pre pomocný personál v zdravotných zariadeniach, zamestnancov domovov sociálnych služieb, terénnych zdravotných pracovníkov, ale aj pre samotných ohrozených seniorov.

Ďalšia kategória, ktorá sa má v prvej vlne podrobiť očkovaniu, je kritická infraštruktúra, ale za jej členov sa asi nedá považovať ani rektor, ani primátor, ani župan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel