S testovaním pred návratom do škôl v Piešťanoch súhlasí väčšina rodičov

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 11. januára 2021, 14:07

Do 21. decembra 2020 mali zriaďovatelia škôl nahlásiť počty detí a rodičov, ktorí sú ochotní pred nástupom do škôl sa dať otestovať. Všetkých zriaďovateľov základných a stredných škôl, minister školstva v decembri minulého roku vyzval, aby vyplnili dotazníky o súhlase či nesúhlase s testovaním rodičov a detí pred nástupom do škôl.

(Autor: MsU Piešťany)

Z celkového počtu 1 097 žiakov druhého stupňa základných škôl v Piešťanoch sa podľa prieskumu chce dať otestovať 806 detí. Pre nástup žiakov druhého stupňa s predpokladom návratu do škôl od 18. januára 2021 bolo objednaných 2 788 testov pre žiakov, ich rodičov a zamestnancov.

Testovanie žiakov ZŠ Mojmírova a ZŠ F. E. Scherera by sa malo uskutočniť v priestoroch škôl. Žiaci, rodičia a zamestnanci ZŠ M. R. Štefánika sa budú testovať v Slovenských liečebných kúpeľoch Piešťany, a.s. a pre školy ZŠ Holubyho a Brezová je určené odberné miesto v Kúpeľnom ústave F. E. Scherera.

Školy majú možnosť otestovať zamestnancov, žiakov, ale aj jedného zákonného zástupcu, ktorý žije so školákom v jednej domácnosti.

Podľa ministra školstva bude antigénové testovani žiakov, rodičov a zamestnancov škôl preplatené.

Pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, je od 11. januára 2021 zabezpečená prevádzka školských klubov detí na ZŠ Brezová a ZŠ Holubyho. Záujem o školské družiny veľký nie je, momentálne ich navštevuje na oboch školách spolu desať detí.

MsU Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav