Ministerstvo zdravotníctva pri očkovaní odmieta uprednostňovanie osôb mimo oficiálnych zoznamov a priorít

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2021, 08:34

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zásadne odmieta uprednostňovanie osôb mimo oficiálnych zoznamov a priorít očkovacej stratégie. Rezort to považuje za absolútnu neúctu voči všetkým zdravotníkom, ktorí už mesiace bojujú v prvej línii. Ministerstvo podľa jeho hovorkyne Zuzany Eliášovej opakovane vyzýva všetky nemocnice, ktorým boli zabezpečené vakcíny proti COVID-19, aby dodržiavali určené postupy a pravidlá očkovania.

V tejto fáze očkovania majú vakcínu dostať len zdravotníci. (Autor: FB MZ SR)

Rezort bude s nemocnicami preverovať, či sa neporušovali alebo ďalej neporušujú postupy a pravidlá očkovania. „Ak zistíme pochybenia, budeme žiadať vyvodenie zodpovednosti, vrátane finančných sankcií pre manažment nemocnice,“ konštatovala hovorkyňa MZ SR. Ministerstvo zdôraznilo, že ak sa nastavený systém porušoval, ide o individuálne zlyhanie, ako v stanovisku uviedla aj Univerzitná nemocnica Bratislava Kramáre.

Vedenie nemocnice rozhodlo, že pracovník, ktorý do oficiálnych zoznamov zdravotníkov doplnil osoby mimo poradia, už nebude pracovať vo vakcinačnom centre, ani sa nijakým spôsobom nebude podieľať na vakcinácii. Ministerstvo víta rovnako aj to, že sa Dominika Cibulková dodatočne vyjadrila, že chce pomôcť v osvetovej kampani. „V tejto chvíli je však najlepšou formou kampane dobrovoľná práca v nemocniciach, alebo informácie o vážnosti ochorenia COVID-19 a dôležitosti očkovania,“ uzavrela Eliášová.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila