Trnavská župa chystá hromadné testovanie zamestnancov a študentov stredných škôl

  • Školy / Spravodajstvo
  • 8. januára 2021, 10:11

Stredné školy pokračujú od pondelka 11. januára v dištančnom vzdelávaní. Minister školstva Branislav Gröhling už avizoval, že podmienkou otvorenia škôl bude plošné testovanie zamestnancov a žiakov. Jeho termín je stanovený na 22. – 24. januára.

Ilustračné foto (Autor: am)

Trnavský samosprávny kraj sa pripravuje na hromadné testovanie zamestnancov stredných škôl, študentov a v prípade neplnoletých študentov aj jedného zo zákonných zástupcov. Ide spolu o viac ako 20-tisíc ľudí, ktorí absolvujú test v mobilných odberových miestach. Informoval o to riaditeľ odboru školstva Úradu Trnavského samosprávneho kraja Stanislav Pravda. Dodal, že kraj nemá vlastné zdravotnícke zariadenia.

Minister školstva Branislav Gröhling už avizoval, že podmienkou otvorenia škôl bude plošné testovanie zamestnancov a žiakov. Termín je stanovený na 22. – 24. januára. Školy by potom mohli byť otvorené pre prezenčné vyučovanie od 25. januára.

V pondelok 11. januára obnovia vyučovanie v päťdesiatich stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja „Nový rok začneme tak, ako sme končili ten uplynulý, teda dištančným vzdelávaním. Navyše, s cieľom zachovať zníženú mobilitu obyvateľstva odporučíme našim školám, aby učitelia vykonávali prácu z domu,“ uviedol Pravda. Župa podľa neho priebežne sleduje a vyhodnocuje aktuálny vývoj epidemiologickej situácie a pokračuje v rokovaniach s ministerstvom školstva o termíne a podmienkach reštartu prezenčného štúdia. Oproti materským a základným školám študenti stredných škôl často dochádzajú cez hranice okresov, v niektorých prípadoch aj krajov. Navyše časť z nich je ubytovaná v internátoch.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 17. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf