Trnavská arcidiecézna charita rozdala tony potravín a ďalších vecí

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. januára 2021, 00:02

Trnavská arcidiecézna charita rozviezla v minulom roku ľuďom v núdzi 20 ton čerstvých potravín a 15,5 ton trvanlivých potravín a drogérie. Okrem toho ľuďom odkázaným na pomoc poskytla elektrospotrebiče, nábytok a ďalšie veci, ktoré potrebovali pre svoje domácnosti.

Toto je Iveta. So svojimi deťmi býva u rodičov v Piešťanoch. Jej jediným príjmom je rodičovský príspevok a prídavky na deti, ktoré vychováva sama. Donedávna prala oblečenie v rukách, pretože nemala dosť peňazí na pračku. (Autor: Trnavská arcidiecézna charita)

Dve dodávky najazdili s pomocou ľuďom na území od Nového Mesta nad Váhom po Komárno za rok takmer 20-tisíc kilometrov. Informovala o tom Darina Kukuľová Kvetanová z Trnavskej arcidiecéznej charity a dodala, že počet klientov odkázaných na pomoc charity sa zvýšil aj v dôsledku koronavírusovej pandémie, pretože ľudia prichádzali o prácu, prípadne im zamestnávatelia výrazne krátili úväzky.

Pandémia ovplyvnila aj sociálne služby charity, vrátane projektu Sieť pomoci. „Počas núdzového stavu sme pre pandemické obmedzenia museli niekoľko výjazdov za ľuďmi v núdzi úplne zastaviť. V sklade sme zasa pocítili nedostatok potravín a drogérie, pretože boli zatvorené kostoly. Práve v nich veriaci raz do mesiaca tieto potreby pre núdznych zbierajú,“ povedal Matej Polák z Trnavskej arcidiecéznej charity.

Aj v čase pandémie sa však podľa neho ukázalo, že ľudia dokážu spojiť svoje sily. V mnohých farnostiach v obciach a mestách vyzbierali napriek mimoriadnej situácii najmä v decembri veľké množstvo potravín a drogérie. Za rok 2020 ponúkli charite stovky ľudí nábytok, elektrospotrebiče, kuchynské potreby či školské a zdravotnícke pomôcky. To, čo už darcovia nepotrebujú, uľahčilo život tým, ktorí by si tieto veci nemohli dovoliť. 

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína