Koniec roka bez tradičných akcií

Zvláštna je to doba, v ktorej sa práve nachádzame. A aj nedávno prežité vianočné sviatky boli oproti minulým rokom neštandardné, no aktuálna situácia si to vyžaduje. Koronavírus sa dotkol aj športových podujatí, ktoré sú s vianočnými sviatkami v Piešťanoch dlhé roky spojené.


Podujatie pandémia zrušila. (Autor: Erik Ďuriš)

Pre pandémiu a prísne opatrenia sa 26. decembra nehral tradičný štefanský futbal o Štefan Cup, čo by bol už 67. ročník tejto príjemnej športovo-spoločenskej akcie, ktorá nemá široko-ďaleko obdobu. Dlhých 66 rokov sa toto podujatie uskutočňovalo bez prestávky. O obľúbenosti podujatia svedčí aj to, že každoročne naň prichádzajú členovia Štefan Clubu, ktorí dlhé roky žijú v zahraničí, no predsa si vždy nájdu čas a cestu, ako ďalší ročník absolvovať. Až koronavírus túto tradíciu prerušil a veríme, že podujatie iba odsunul na iný dátum. Takéto akcie, v ktorých sú na prvom mieste priateľstvá a šport, sa musia zachovávať.

Ďalším neodmysliteľným podujatím tohto obdobia je Silvestrovský beh medzi mostami. Ten píše svoju históriu od roku 1965 a taktiež sa konal nepretržite. Viackrát to síce vyzeralo, že komplikácie beh skomplikujú, vždy sa však organizátorom podarilo všetko vyriešiť. Aj 55. ročník sa napokon uskutočnil, no virtuálne.

Silvestrovský beh mohli bežeckí nadšenci absolvovať kdekoľvek na svete v termíne od 26. do 30. decembra. Individuálne športové aktivity totiž majú výnimku z aktuálne platného zákazu vychádzania. Aspoň takýmto spôsobom bola tradícia populárneho behu, na ktorý každoročne prichádzali do Piešťan húfy bežcov, zachovaná. Napokon sa do virtuálnych pretekov prihlásilo vyše dvesto bežcov, čo je úctyhodné číslo.

Podobný osud malo aj tradičné plávanie otužilcov vo Váhu. Mal to byť už 28. ročník, no aj ten sa vzhľadom na aktuálne opatrenia neuskutočnil.

Verím, že už to nebude dlho trvať a život sa vráti alebo aspoň priblíži časom, na ktoré sme boli do roku 2020 zvyknutí. Aby aj takéto podujatia, ba i všetky ďalšie iné, ktoré sú pozastavené, opäť pokračovali. 

Všetkým prajem v novom roku hlavne veľa zdravia, pevnej vôle, disciplíny, spolupatričnosti a ohľaduplnosti. Dúfam, že toto náročné obdobie prečkáme a rok 2021 nám prinesie viac pozitívneho ako uplynulý.

Držte sa. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín