Dodržiavanie epidemiologických opatrení kontroluje v teréne viac policajtov

  • Spravodajstvo
  • 6. januára 2021, 09:33

Policajný zbor poslal od stredy 6. januára do terénu viac príslušníkov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície. Zameriavajú sa na kontrolu dodržiavania obmedzení týkajúcich sa slobody pohybu, pobytu a zákazu vychádzania. Polícia tak podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej reaguje na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu. Sprísnené kontroly už od pondelka vykonávajú policajti v okrese Nitra, kde je aktuálne najhoršia situácia s ochorením COVID-19.  

(Autor: FB polícia)

Zvýšený počet policajtov podľa Bárdyovej vykonáva náhodné kontroly na hlavných cestách, na hraniciach medzi dvoma okresmi, na miestach so zvýšenou koncentráciou osôb, ako sú napríklad potraviny, drogérie, zásielkovne a na železničných staniciach a vo vlakoch.

Policajti naďalej kontrolujú aj dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení a vydaných vyhlášok hlavného hygienika Úradu verejného zdravotníctva, čiže povinnosť nosenia rúšok v interiéri aj v exteriéri, dodržiavanie karanténnych opatrení a obmedzené fungovanie prevádzok.

„Vyzývame občanov, aby dodržiavali aktuálne protipandemické opatrenia a zostali doma. Ak je nevyhnutné odchádzať z domu, napríklad do zamestnania, treba si zabezpečiť potvrdenie od zamestnávateľa alebo iný hodnoverný dokument, ktorým budú občania vedieť preukázať nutnosť svojej cesty,“ pripomína Bárdyová.

V prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne. Sankcie zostávajú v blokovom konaní do 1 000 eur a v správnom konaní do 1 659 eur.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava