Minister aj samosprávy sa zhodli, že otváranie škôl je mimoriadne rizikové

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) považuje na základe názorov epidemiológov otváranie škôl za mimoriadne rizikové. Uviedol to na online stretnutí s Úniou miest Slovenska (ÚMS) a jej členskými mestami. Informovala o tom hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová. Ako ďalej objasnila, prioritou únie a jej členov je čo najskorší návrat detí a ich rodičov do normálneho života. Dodala, že mestá sú pripravené urobiť maximum, aby spoločne s ministerstvom a odborníkmi pripravili bezpečné prostredie vo všetkých školách čo najskôr, nie však na úkor zdravia.

(Autor: piestany.sk)

„Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu a odporúčania epidemiológov, otváranie škôl považujem za mimoriadne rizikové. Máme pred sebou sériu rokovaní, verím, že čo najskôr nájdeme bezpečné a efektívne riešenie, ktoré umožní našim deťom vrátiť sa späť do škôl,“ povedal Gröhling.

Aj prezident ÚMS Richard Rybníček považuje situáciu za mimoriadne vážnu. Zároveň podotkol, že mestá s dôverou rešpektujú odporúčania odborníkov a rezortu školstva. „Prioritou každého z nás zostáva zabezpečiť čo najskorší návrat detí späť do škôl. O dva týždne sa budeme pripravovať na antigénové testovanie pre žiakov, rodičov a pedagógov od 22. do 24. januára 2021. Musíme byť trpezliví, všetci máme spoločný cieľ,“ priblížil.

(SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela