Piešťanskú prímestskú autobusovú dopravu i naďalej bude zabezpečovať Arriva

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 31. decembra 2020, 00:01

Trnavský samosprávny kraj uzatvoril v utorok 29. decembra zmluvu na poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy vo verejnom záujme so spoločnosťou Arriva Trnava. Tá bude aj v nasledujúcich troch rokoch prevádzkovať linky v okresoch Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava.

Arriva Trnava bude aj v nasledujúcich troch rokoch prevádzkovať linky v okresoch Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava. (Autor: am)

Ako v tejto súvislosti skonštatoval predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, doprava cestujúcich prímestskými autobusmi tak bude plynulo zabezpečená aj v novom roku. „Mimoriadne ma teší, že sa nám na nasledujúce tri roky podarilo vyrokovať pre župu výhodné podmienky. Zmluva zabezpečí aj obnovu vozového parku. Pribudne až 56 nových autobusov. Vďaka ochrane investícií, teda eliminácií rizík súvisiacich s ich nákupom na strane dopravcu, ušetríme 2,1 milióna eur,“ uviedol trnavský župan.

Arriva Trnava v súčasnosti prevádzkuje 82 z celkového počtu 143 prímestských liniek. Aktuálnymi zmluvnými dopravcami župy sú aj SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica. Na zabezpečovanie obslužnosti všetkých 251 obcí kraja prímestskou autobusovou dopravou vynakladá župa približne 10 percent z rozpočtu, teda okolo 20 miliónov eur.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín