Triatlonista Alex Rebro: Všetci dúfame, že budúca sezóna bude bez veľkých obmedzení

Aktuálna sezóna mladého piešťanského triatlonistu Alexa Rebra sa podobne ako väčšine športovcov značne skomplikovala. Menej pretekov, obmedzené tréningové možnosti, častá improvizácia a zmeny programu. Aj o tom či o vyhliadkach do roku 2021 nám bývalý kanoista a dnes talentovaný triatlonista z Piešťan porozprával.

Mladý Piešťanec verí, že rok 2021 bude menej komplikovaný než ten uplynulý. Foto: archív A. R.

„Rok 2020 bol poznačený koronavírusom. Nevedeli sme s trénerom Andrejom Orlickým z Triatlon Team Trnava, za ktorý pretekám, nastaviť tréningové plány, aby som bol čo najlepšie pripravený na preteky ako počas normálnej sezóny. Bolo to veľmi chaotické, keďže sme sa pripravili na preteky a týždeň pred ich konaním sa zrušili,“ začal Alex Rebro svoje hodnotenie uplynulého roka, ktorý bol veľmi neštandardný.

Napriek tomu mladý triatlonista absolvoval aj niekoľko pretekov, no rozhodne ich nebolo toľko, koľko plánoval. „Prvých pretekov sme sa zúčastnili už v zime, a to aquatlonov. Na tomto type podujatí som nedosahoval práve najlepšie výsledky, nakoľko som s triatlonom začal ešte len v novembri 2019 a neplával som tak dobre ako teraz. Neskôr som v Dvoroch nad Žitavou skončil na treťom mieste, čo boli preteky zaradené do Slovenského pohára, ktorý sa nakoniec i tak zrušil. Zúčastnil som sa aj šprint triatlonu v Žiline, ďalej som mal príležitosť vyskúšať si trať polovičného Ironmana v Bátovciach a Czechman, čo je taktiež polovičný Ironman. Tiež som stihol dvoje pretekov v Čechách v cross triatlone v Moste a v Prachaticiach, tie boli zaradené vo svetovom aj v európskom pohári,“ vymenoval Rebro svoju účasť na podujatiach.

Keďže pretekov bolo menej, ostalo viac priestoru na tréning. Práve to sa snažil využiť a nájsť v komplikovanej situácii niečo pozitívne. „Tréningovo nás to všetkých triatlonistov postihlo najmä v plávaní. Bazény či plavárne boli dlho uzavreté vtedy, keď sa vonku nedalo práve príjemne plávať. Začal som viac behať i plávať, keď sa otvorili. Nakoľko bolo pri zvýšení bežeckých objemov, ale aj pri plávaní niekoľko zranení, Michal Nagaj popracoval na rehabilitácii ramien a nôh. Bez neho by som trénoval vo veľkých bolestiach. Pomohol mi tiež tréner Andrej Orlický, ktorý sa mi venoval dosť veľa,“ ozrejmil Rebro.

Zatiaľ nikto netuší, ako to bude v nasledujúcom roku, čo sa týka opatrení. Alex Rebro však už má v hlave predstavu: „Všetci dúfame, že preteky budú prebiehať normálne bez veľkých opatrení. Moje vízie sú jasné. V prvom rade chcem absolvovať celý Slovenský pohár do Top 3 a kvalifikovať sa na preteky vyššej úrovne, čo sú majstrovstvá Európy a možno i sveta. Ďalej sa chcem zúčastniť cross triatlonu v Prachaticiach. Náhradné varianty sú podobné ako v tomto roku. Pokiaľ nebude normálna sezóna, pôjdem opäť na polovičné Ironmany alebo aj štafetu na Slovakmana.“

Po skončení s kanoistikou sa Alex Rebro venoval aj cyklistike a najmä v horskej sa mu podarilo získať viacero pekných výsledkov. Už pred viac než rokom avizoval, že sa chce zameriavať hlavne na triatlon. Zmenilo sa niečo? „Áno, to u mňa naďalej platí, že sa chcem venovať naplno triatlonu. Cyklistika v žiadnom prípade, ale nedávam ju stranou, nakoľko je asi najdôležitejšou časťou triatlonu, pretože pretekári trávia na bicykli najviac času,“ odpovedal Piešťanec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek