Manažér superligového výberu Piešťan: Ustálili sme sa na mape malého futbalu

V prvom zápase nového ročníka Niké Superligy v malom futbale sa stretol výber Piešťan s Trnavou. Hoci Piešťanci prehrali 3:5, v novej sezóne majú opäť vysoké ambície. O nich sme sa zhovárali s manažérom výberu Martinom Chnápkom.

Piešťanci získali v minulej sezóne bronz. Posunú sa v ďalšom ročníku ešte vyššie? Foto: SZMF

Piešťany v oboch ročníkoch dokázali postúpiť do bojov o medaily. V ďalšej sezóne nebudú chcieť určite za svojimi výsledkami zaostať. „V tretej sezóne už vieme, do čoho ideme, poznáme projekt, poznáme súperov, s ktorými sme sa v základnej skupine stretli viackrát. Očakávame teda opäť vyrovnané súboje, napätie, výborné zápasy a v tomto náročnom období dlho chýbajúcu radosť zo športu, pre ktorú to všetci robíme,“ skonštatoval manažér piešťanského výberu Martin Chnápko.

Piešťany minulý rok začali boj o medaily semifinálovým zápasom s Košicami. Dramatický a vyrovnaný súboj o finále rozhodli až pokutové kopy, keďže v riadnom hracom čase sa zápas skončil remízou 1:1. V rozstrele sa viac darilo Košiciam, ktoré si zabezpečili druhú finálovú účasť, a Piešťanci putovali do boja o tretie miesto. V ňom sa stretli s výberom Bratislavy. Piešťanom zápas vyšiel, keď výber z hlavného mesta porazili 5:1 a radovali sa zo zisku bronzu.

Aké sú ambície piešťanského výberu v tejto sezóne? „Aj keď ma ešte stále neprestala mrzieť semifinálová prehra na penalty s Košicami z minulej sezóny, kde sme boli podľa môjho názoru viac ako vyrovnaným súperom a všetci sme videli, ako dopadlo následné finále, po dvoch vydarených sezónach sme sa určite ustálili na mape malého futbalu na Slovensku a naše mužstvo musia brať už všetci vážne. Rozhodne nechceme latku v tejto sezóne podliezať, a tak ako v predchádzajúcom ročníku je cieľom postup do play-off, kde, ako vždy hovorím, sa môže stať čokoľvek. Mojím prianím je postupovať v začatej postupke našich umiestnení v Niké Superlige, keď sme v prvej sezóne skončili na štvrtej priečke, v druhej sme boli tretí a najlepšie by bolo rovno preskočiť druhé miesto a Superligu vyhrať. Určite však súťažou pôjdeme pokorne od zápasu k zápasu, bez veľkých rečí a vyhlásení, v snahe vybojovať si postup do play-off.“

V prvom zápase proti Trnave bolo vidieť viacero nových tvárí… „Zmeny sú momentálne tak pol na pol. Polovica tímu zostala nezmenená, avšak, bohužiaľ, až 13 hráčov pozvánku do výberu odmietlo z rôznych či už zdravotných, pracovných, školských, rodinných, osobných alebo karanténnych dôvodov. Napriek tomu si myslím, že piešťanská Niké TOP liga má vysokú kvalitu a do Niké Superligy prinesieme kvalitné mužstvo.“

Ako prebieha príprava v čase, ktorý je poznačený koronou? „Príprava momentálne neprebieha žiadna vplyvom obmedzení, ktoré na Slovensku máme. Tie, bohužiaľ, zasiahli aj našu Niké TOP ligu, ktorá bola kvalitnou prípravou hráčov na takéto ťažké zápasy a tí sa udržiavali v kondícii. Niektorí z chalanov trénujú aspoň vo svojich kluboch alebo individuálne. Mierny problém na začiatku stretnutia môže byť so zápasovým tempom a s loptovou technikou, avšak verím, že prídeme v kompletnom zložení dvoch pätiek a chalani sa do toho po pár sekundách dostanú,“ doplnil manažér výberu Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela