Ekohoteláci vytvorili živú zelenú stenu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. decembra 2020, 00:02

V rámci projektu s názvom Klíma nás spája, ktorý financovala spoločnosť DM drogeriemarkt, vznikla v záhradnom areáli Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch vertikálna zelená stena.

Využili pôvodné kamenné kvetináče, do ktorých zasadili rastliny. (Autor: HAĽW)

Úspešná realizácia bola výsledkom spolupráce lektorov Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica, koordinátorky projektu zo spoločnosti DM drogeriemarkt, pedagógov a žiakov piešťanskej školy. Ako základný konštrukčný prvok využili pri realizácii pôvodné kamenné terasové kvetináče, do ktorých boli zasadené rôzne druhy kompaktne rastúcich rastlín.

„Podarilo sa nám esteticky pozdvihnúť priestor a vizuálne oddeliť nádoby na odpad od príjazdovej komunikácie a bylinkovej záhradky. Pritom sme spojili príjemné s užitočným. Zrevitalizovali sme časť záhradného areálu, získali vedomosti o tvorbe vertikálnej steny a spopularizovali environmentálne aktivity pre žiakov a zamestnancov školy,“ uvádza sa na stránke školy.

Zelené steny zvlhčujú prostredie a pomáhajú vytvárať biotop pre ďalšie organizmy, ako sú chrobáky, motýle či drobné vtáctvo. Rovnako zlepšujú mikroklimatické podmienky a tepelné pomery a pozitívne vplývajú na psychiku človeka. Ide aj o vizuálnu stránku, ktorá predstavuje stále nový a živý originál.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina