Superliga: Piešťanci nestačili na Trnavu

V úvodnom zápase Niké Superligy v rámci druhého hracieho kola sa v krajskom derby proti sebe postavili Trnava a Piešťany. Hneď po nich si sily zmeral aj výber hlavného mesta proti tomu trenčianskemu. Išlo však o úvodné zápasy ročníka 2020/2021, keďže prvé kolo bolo ešte v októbri pre opatrenia spojené s COVID 19 odložené.

Výber Piešťan tentoraz nestačil na Trnavu a prehral 3:5. (Autor: SZMF)

V zápase medzi Trnavou a Piešťanmi sme boli svedkami najrýchlejšieho gólu v Niké Superlige. Duel medzi Bratislavou a Trenčínom bol dramatický do posledných sekúnd.

Úvod zápasu vyšiel Piešťanom na výbornú, keď trnavská obrana zaspala, loptu dostal pred bránu Pyšný, mierne sa mu zaplietla medzi nohami a v pádu ju poslal do brány – 1:0 a na časomiere 17.sekunda zápasu. V 5.minúte mala Trnava na dosah vyrovnanie, po rohu pálil Bombicz, brankár Rybnikár však loptu odvrátil na roh. Trnava sa snažila loptu držať na kopačkách a niečo vymyslieť, Piešťany naopak vyrážali do nebezpečných protiútokov. V 12.minúte Trnavčan Koricina hľadal spoluhráčov pred bránou, loptu však zastavil brankár.

V 18. minúte mohlo byť 2:0, keď loptu na vlastnej polovici stratil Juhás, Korec však premárnil príležitosť na zvýšenie náskoku. Už o dve minúty sa však nemýlil, keď dlhý pas od brankára spracoval, dobre sa otočil s loptou a poslal ju za bezmocného Orichela. V 22.minúte sa Trnava pokúšala znížiť. Z diaľky strieľal aktívny Bombicz, tesne však minul bránu. V 24.minúte to Trnavčanom však už vyšlo. Marco Kollár si pekne narazil loptu s Kukučkom a strelou k tyči znížil na polčasových 2:1 z pohľadu Piešťan.

Trnava sa v úvodnej päťminútovke druhého dejstva snažila o vyrovnanie. Najskôr z veľkej diaľky nebezpečne pálil Juhás a o 2 minúty mal gól na kopačke aj Krcho, ani jedna z šancí gólom ale neskočila. V 34.minúte opäť šanca Trnavy, keď strela z priameho kopu v podaní Bombicza len tesne minula ľavú žrď brány Rybnikára. Z tlaku plynulo vyrovnanie, o ktoré sa postaral Martin Blaho v 34.minúte, ktorý strelou z väčšej diaľky priamo k žrdi nedal brankárovi nárok – 2.2. V 37.minúte Trnava totálne otočila vývoj zápasu, keď sa po nezištnej prihrávke Krcha presadil Erik Takáč. Trnava v druhom polčase herne dominovala.

V 41.minúte sa im naskytla príležitosť zahrávať priamy kop, ktorý si postavil Burian. Zahral ho prudko na zadnú žrď, keď číhal Koricina, ktorý tečom loptu upratal do brány – 4:2 pre Trnavu. Prakticky hneď po rozohrávke Piešťan výborne napádal obranu Piešťan Kollár, ktorý využil aj vybehnutie brankára a dokázal loptu upratať do brány a poslať Trnavu do komfortného trojgólového vedenia. V závere zápasu sa naskytla ešte Piešťanom príležitosť znížiť, keď po faule Takáča Piešťany zahrávali priamy kop.

Filin ho zahral na výbornú a prekonal trnavského brankára – 5:3 pre Trnavu. V závere zápasu sa už nič vážnejšie nestalo a Trnava tak dokráčala k prvým trom bodom. Nový tréner výberu Trnavy Jozef Kozák si tak odbil úspešnú premiéru na lavičke výberu v krajskom derby.

Hlasy po zápase:

Filip Korec (hráč Piešťan): „S chalanmi sme si chceli najmä užiť zápas a je skvelé, že sa ho podarilo zorganizovať. Po skvelom vstupe do zápasu sme ho chceli dohrať trocha defenzívnejšie, ale tým, že sme sa trocha zbytočne stiahli sme súperovi nechali veľa priestoru a to bolo v zápase rozhodujúce.“

Piešťany – Trnava 3:5 (2:1)

Góly Piešťan: Pyšný, Korec, Filin

Súpiska Piešťan: Rybnikár, Filin, Pyšný, Korec, Miškech, Kotula, Hazda, Valachovič, Hikel, Kubica, Lenovský.

Zdroj: SZMF

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava