Mesto Piešťany vstupuje do Únie miest Slovenska

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 11. decembra 2020, 12:30

Primátor Piešťan Peter Jančovič vyzdvihol spoluprácu miest združených v Únii miest Slovenska pri riešení situácie s COVID-19 prostredníctvom online rokovaní.

Piešťany sú ďalším mestom, ktoré vstupuje do Únie miest Slovenska. Na návrh primátora Petra Jančoviča o tom rozhodli mestskí poslanci. Únia miest je podľa Jančoviča nielen platformou na komunikovanie medzi jednotlivými mestami, ale pracuje aj na návrhoch zákonov, pripomienkuje zákony a je aktívna aj pri príprave reformy verejnej správy. Primátor Piešťan zvlášť vyzdvihol spoluprácu miest združených v Únii miest Slovenska pri riešení situácie s COVID-19 prostredníctvom online rokovaní.

Únia miest Slovenska združuje viac ako 50 slovenských miest vrátane Bratislavy. Jej aktuálnym prezidentom je primátor Trenčína Richard Rybníček. S členstvom v Únii miest Slovenska je spojená povinnosť úhrady každoročného členského príspevku vo výške 0,13 eura na jedného obyvateľa mesta.

Únia miest Slovenska funguje už od roku 1994, v tomto volebnom období výrazne posilňuje svoj vplyv vstupom ďalších miest. Piešťany naďalej zostávajú aj členským mestom v Združení miest a obcí Slovenska.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina