Stredoškoláci v piešťanskom regióne sa v tomto roku do lavíc nevrátia

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 10. decembra 2020, 00:01

Stredné školy v piešťanskom regióne sa do Vianoc otvárať nebudú. Ako nám však prezradil trnavský župan Jozef Viskupič, robia všetko, aby sa školy v zriaďovacej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja otvorili po prázdninách 11. januára 2021.

Brány stredných škôl v Trnavskom kraji ostanú v pondelok zatvorené. (Autor: FB Gymnázium Pierra de Coubertina)

Študenti stredných škôl si v tomto kalendárnom roku školu poriadne neužili. Pandémia koronavírusu ich z lavíc vyhnala ešte v závere minulej zimy a do konca školského roka sa na nejakú významnejšiu dobu do nich neposadili. Maturantom v drvivej väčšine prípadov „vyrobili“ známku z priemeru známok, čo získali počas školského roka, a zvyšok študentov prišiel do škôl na pár dní v závere júna uzavrieť koncoročné známky a odovzdať učebnice. V septembri do škôl študenti nastúpili, no nevydržalo to dlho. V polovici októbra už opäť sedeli doma a vyučovanie prebieha dištančným spôsobom.

V závere minulého týždňa síce premiér Igor Matovič oznámil spôsob, ako školy opäť otvoriť (pretestovať na COVID-19 všetky deti, zamestnancov a aspoň jedného rodiča), no stredné školy v Piešťanskom okrese podľa informácií župana Jozefa Viskupiča túto možnosť nevyužijú a zamerajú sa na spôsob, ako vrátiť deti do školských lavíc po vianočných prázdninách.

A keďže koronavírus si pri šírení ide svojou vlastnou cestou bez ohľadu na vyhlásenia politikov a opatrenia sa podľa čísel nakazených menia v rozpätí i niekoľkých dní, predvídať, čo bude platiť o mesiac po Troch kráľoch, sa v tejto ťažkej dobe zrejme rovná čítaniu budúcnosti z krištáľovej gule. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina