Komu stromček „podával ruky“?

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 10. decembra 2020, 00:02

Vianočné trhy na Námestí slobody v Piešťanoch sú síce tento rok bez hudobného programu, no očaria azda každého svojou atmosférou a výzdobou. Svetielka, malé i veľké drevené dekorácie, vianočné koleso, veniec… a mini stromčeky. Práve jeden z nich komusi „podával ruky“ a ostal po ňom len prázdny kvetináč.

Takýto stromček zmizol z Námestia slobody v noci z piatka na sobotu. (Autor: am)

Ani obdobie adventu, príchod najkrajších sviatkov v roku, nie je pre zlodejov časom, keď si s krádežami „dajú pokoj“. Z Námestia slobody v noci z piatka 4. na sobotu 5. decembra zmizol malý vianočný stromček, ktorý dekoroval okolie sudov, kde si ľudia zvyknú vychutnávať vianočný punč či lokše. Po čečine zostalo len prázdne vedro so štrkom.

Organizátori vianočných trhov sa snažia spríjemniť ľuďom predvianočný čas, ktorý je v tomto roku poznačený korona opatreniami, a to rôznymi dekoráciami, osvetlením i príjemnou atmosférou. Práve preto Námestie slobody stále dolaďujú, vylepšujú a zútulňujú. Krátko pred víkendom nám organizátor Ján Románek prezradil, že inštalovať budú aj nové anjelské krídla, ktoré sa pridajú k ďalším dreveným dekoráciám, ako sú trpaslíci, Mikuláš, sane, kolotoč, pošta pre Ježiška, snehuliaci, perníková chalúpka či vianočná šálka.

Hudobný program pre epidemiologickú situáciu tento rok zorganizovaný byť nemôže, no i tak sa obyvatelia do centra opakovane vracajú, fotia sa pri dekoráciách a zdieľajú svoje fotografie s ostatnými s pozitívnymi komentármi na vizuál tohtoročných trhov. Mnohí tvrdia, že takéto pekné predvianočné námestie v Piešťanoch ešte nebolo.

Krádež inštalácie je preto nielen pokazením snahy organizátorov, ale aj znepríjemnením pekných chvíľ pre ďalšie stovky ľudí, ktorí sa príchodom na trhy na chvíľu prenesú do trochu až rozprávkovej krajiny. Azda zlodeja z jeho vlastnej rozprávky vymaní odhalenie, ktorému môže dopomôcť kamerový systém v centre mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina