Na triediacej linke medzi odpadom našli zbraň a dva granáty

  • Krimi / Piešťanský týždeň / Nezaradené / Spravodajstvo
  • 9. decembra 2020, 15:14

Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.



Pri triedení odpadu našli na skládke v Trnave granáty a zbraň. (Autor: krpz)

Policajný pyrotechnik zasahoval v pondelok na trnavskej skládke odpadu. Pracovníci na triediacej linke našli dva granáty juhoslovanskej výroby a krátku brokovú zbraň. Ako informovala trnavská krajská polícia, zaistené veci poputujú na expertízu. Preveria, či zbraň mohla byť použitá pri páchaní trestného činu. V prípade granátov ide o súčasnú muníciu, preto vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Polícia preveruje všetky okolnosti, za ktorých sa funkčná munícia dostala do nádob na odpad. Akékoľvek informácie, napríklad, ako niekto odhadzuje podozrivý predmet, prípadne sa chcel týchto veci zbaviť, je možné oznámiť na linke 158, na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne prostredníctvom súkromnej správy na facebookovej stránke polície.

Polícia pripomína, že v súčasnej dobe stále prebieha zbraňová amnestia, ktorá umožní beztrestne odovzdať zbrane a strelivo. V prípade nálezu munície treba vždy kontaktovať políciu. “V žiadnom prípade ju nevyhadzujte do smetí alebo voľne do okolia. Neohrozujete tak len svoj život, ale aj životy a zdravie ostatných, ktorí napr. manipulujú s odpadom”, upozornili policajti.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia