Niektoré slovenské fitnescentrá chcú v utorok otvoriť týka sa to aj Piešťan

Vraj z dôvodu úplnej absencie rokovaní zo strany vlády, upozornili zástupcovia reštaurácií a fitnescentier, že boli prinútení nájsť vlastný spôsob ako situáciu riešiť. K iniciatíve otvoriť fitnescentrum sa od zajtra pripája aj najväčšie fitnescentrum v Piešťanoch.

(Autor: FB 365 Gym Piešťany)

„Nie sme naďalej ochotní trpieť túto 9 mesiacov trvajúcu ignoranciu a nespravodlivosť, ktorá je páchaná na našich segmentoch a odmietame byť už ďalej rukojemníkmi v politickom boji dvoch politických strán,“ povedal zakladateľ iniciatívy Bojujeme za naše gastro Miroslav Heredoš na tlačovej konferencii.

Premiér to však považuje za nezodpovednosť. „Vyzývam, každého zodpovedného človeka k zodpovednosti,“ povedal v pondelok po rokovaní vlády premiér Igor Matovič (OĽaNO) na margo chystaného protestného otvárania.

V prípade ak by sloboda nebola bez zodpovednosti vznikla by anarchia, dodal premiér. „Ak toto zavedú reštaurácie a fitness centrá tak zavedú anarchiu,“ povedal Matovič. V aktuálnej epidemiologickej situácii by urobili podľa neho to najhoršie, čo sa urobiť dá. Vyhrážať trestami sa im však nechce.

„Na základe skutočností prezentovaných na tlačovej konferencii sme sa rozhodli podporiť  iniciatívu a v súčasných chaotických a nejasných nariadeniach za prísnych hygienickým opatrení,“ uvádza najväčšie piešťanské fitnescentrum na sociálnej sieti.

Aktuálne majú v piešťanskom fitnescentre otvorené pre 6 ľudí tak ako im to umožňujú protiepidemiologické opatrenia. Čo v tomto fitnescentre považujú pre ich veľkú rozlohu za nespravodlivé.

„Kapacitu obmedzujeme na 15m2/ osoba ako určil hygienik. Prosíme o dodržiavanie hygienických návykov. Dezinfekcie sú na každom kroku prosím o používanie, dodržiavanie rozstupov, cvičenie v rúškach je dobrovoľné,“ doplňujú informácie pre návštevníkov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. mája. Tento deň Medzinárodným dňom klinických experimentov, Medzinárodným dňom stepu a Svetovým dňom masmédií. Meniny má…
  • 20.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 21. mája 2024
Meniny má Bernard, zajtra Zina