TRNAVA: V Trnave testovali žiakov a rodičov dve školy, v pondelok ich chcú otvoriť

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 6. decembra 2020, 10:00

Testovanie na COVID-19 dnes zorganizovala jedna škola, ktorej zriaďovateľom je mesto Trnava, a jedna súkromná škola.



ilustr. obrázok (Autor: vd)

Pilotné testovanie zamestnancov, žiakov a ich zákonných zástupcov dnes v Trnave zorganizovali dve školy. Základnej škole na Námestí Slovenského učeného tovarišstva a súkromnej škole BESST na Limbovej ulici by testovanie malo umožniť od pondelka 7. decembra štandardné prezenčné vyučovanie aj pre žiakov druhého stupňa.

„Ak prebehne testovanie zamestnancov, ziakov a jedného zakonného zastupcu kazdeho ziaka zijuceho v spoločnej domacnosti, moze skola prejsť na prezenčnú vyucbu,“ informoval na sociálnej sieti minister školstva Branislav Gröhling. Ak sa vedenie školy nerozhodne testovať, zostáva škola v režime dištančného vyučovania žiakov druhého stupňa. V nadchádzajúcich dňoch budú podľa šéfa rezortu školstva zverejňované vyhlášky, rozhodnutia a manuály k otvoreniu škôl.

Mesto Trnava z pozície zriaďovateľa podľa viceprimátorky Evy Nemčovskej zisťovalo u rodičov žiakov záujem o testovanie, najvyšší bol práve v Základnej škole na Námestí Slovenského učeného tovarišstva. Výrazný záujem tam mali aj pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci, preto bola vybraná na pilotné testovanie. Viacerí pedagógovia dnes vypomáhali s administratívou pri antigénovom testovaní, ktoré zabezpečovala certifikovaná firma. Táto škola má na druhom stupni približne 370 žiakov. V pondelok radnica podľa Nemčovskej organizuje poradu s riaditeľmi škôl, jednou z tém bude aj prípadné ďalšie testovanie.

Súkromná anglicko-slovenská škola BESST je známa tým, že ju navštevujú aj obe dcéry predsedu vlády Igora Matoviča.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 15. mája 2024
Meniny má Žofia, zajtra Svetozár