Basketbalistky SR zabojujú o ME v „bubline“ v Piešťanoch

Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) rozhodla o dejiskách reprezentačných zápasov v tzv. bublinách vo februári 2021. Ženy zakončia kvalifikáciu na budúcoročné majstrovstvá Európy v domácom prostredí, konkrétne v piešťanskej Diplomat aréne.

Slovenské reprezentantky majú postup na ME vo svojich rukách. (Autor: mp)

Ako informovala oficiálna stránka FIBA, aj februárový asociačný termín sa uskutoční v bublinách. Tento formát sa vzhľadom na bezpečnosť hráčov, trénerov a účastníkov osvedčil, v novembri sa vyskytli iba ojedinelé pozitívne prípady na koronavírus (postihli len 4 zo 73 účastníkov novembrových zápasov).

Najdôležitejším kritériom pri rozhodovaní boli zdravotné a cestovné garancie, dodržiavanie zdravotných protokolov FIBA, vrátane testovania a kontrolovaného vstupu do zabezpečeného prostredia. FIBA vyberala organizátorov tiež na základe toho, kto mal odohrať najviac zápasov doma.

Slovenská basketbalová asociácia už dávnejšie deklarovala záujem o organizáciu ženskej bubliny, aby pomohla zverenkyniam trénera Juraja Suju k návratu na kontinentálny šampionát. Slovenky na ňom v roku 2019 chýbali.

V Piešťanoch ich čakajú Maďarky (4. februára 2021) a Holanďanky (6. februára 2021). V tabuľke H-skupiny sú zatiaľ na 3. mieste s bilanciou jedna výhra (84:64) a jedna prehra (59:73 s Maďarskom). Na európsky šampionát postúpia priamo víťazi skupín a päť najlepších družstiev z druhých miest.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel