V Drahovciach strihal káble pod napätím, riskoval život za pár eur

  • Krimi / Spravodajstvo / Región
  • 4. decembra 2020, 14:03

Policajti železničnej polície zadržali 19-ročného mladíka, ktorý krátko pred tým strihal káble pod napätím. Vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu poškodzovania a ohrozovania všeobecne prospešného zariadenia.

(Autor: polícia)

Obvinený je podozrivý z toho, že s prinesenými kliešťami, pílkou a s rukavicami sa pred polnocou vybral ku koľajniciam v. k. ú. obce Drahovce. Na zemi otvoril betónový poklop a zo žľabu vystrihol asi 40 metrov tzv. „živého“ kábla. Ten si postupne nastrihal na menšie, 1. 5 metrové časti.

Porucha bola ihneď detekovaná výpravcom a na miesto vyrazili trnavskí policajti. V blízkosti koľajníc našli okrem zahodeného náradia aj podozrivého muža. Všetky veci zaistili a expertíza nakoniec potvrdila, že nájdené kliešte boli použité pri tejto trestnej činnosti. Policajtom uviedol, že káble chcel predať a peniaze minúť na opravu svojho auta.

Okrem toho, že mladík mohol ohroziť seba na živote, krádežou a poškodením káblov spôsobil zhasnutie predzvestí, t.j. detekovanie prítomnosti železničných koľajových vozidiel. Z uvedeného dôvodu došlo k obmedzeniu vlakovej dopravy s následným meškaním vlakov.

„Vyšetrovateľ stíha 19 ročného mladého muža z okr. Piešťany na slobode. Za uvedený skutok, v čase krízovej situácie, mu môže v zmysle zákona hroziť trest odňatia slobody na 4 až 8 rokov,“ informovala polícia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava