Piešťany opäť baštou tenisu?

Piešťany boli ešte v nedávnej v minulosti baštou slovenského tenisu. Hráčske či trénerské osobnosti, ktoré netreba zvlášť predstavovať – Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Ľudmila Cervanová, Lukáš Lacko, Marián Vajda, Filip Horanský či mnohí ďalší prešli piešťanským mládežníckym klubom a jeho programom a dokázali sa presadiť aj na medzinárodnej scéne. Viacerí uspeli i na prestížnych turnajoch.


Tomáš Horký (Autor: red)

V TK Kúpele Piešťany chcú na tieto roky opäť nadviazať a vyzerá, že robia, čo sa dá. V roku 2020 sa uskutočnilo v tradičnom piešťanskom klube viacero zmien. Či už personálnych, ale aj systematických, koncepčných i materiálno-technických.

Vzhľadom na dobu, v ktorej žijeme, je pozoruhodné, že aj napriek neustálym komplikáciám a prekážkam a hlavne nejasnej najbližšej budúcnosti sa TK Kúpele darí rozvíjať po všetkých uvedených stránkach.

Navyše už teraz sa ukazuje viacero talentovaných tenistov či tenistiek, ktorí medzi mládežou dosahujú zaujímavé výsledky, o čom vás pravidelne informujeme. Hráčsky potenciál tu je, treba s ním však koncepčne pracovať a vytvoriť im adekvátne podmienky pre rast a športový rozvoj. To sú atribúty, bez ktorých sa, žiaľ, v žiadnom športe pohnúť nedá a vyzerá to tak, že v klube v tom majú jasno.

Piešťany bývali výkladnou skriňou slovenského tenisu, kde sa udávali trendy a práca tu bola príkladom pre ostatných. Ak by sa na to súčasným klubovým predstaviteľom a trénerom podarilo nadviazať, bolo by to super. Zatiaľ sa im darí robiť všetko, čo im možnosti dovoľujú. Môžete sa o tom dočítať aj v športovej rubrike aktuálneho vydania Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj