Oprava Dopravnej v rozpočte nefiguruje, ale podľa primátora možno jej časť zrekonštruujú

Primátor Piešťan Peter Jančovič reagoval na článok z minulého vydania Piešťanského týždňa o Dopravnej ulici, v ktorom sme uviedli, že rekonštrukcia tejto ulice nie je zahrnutá v navrhovanom mestskom rozpočte pre rok 2021. Podľa primátorovho vyjadrenia sa s rekonštrukciou Dopravnej sa počíta i napriek tomu, že v rozpočte pripravenom na schválenie poslancami táto investičná akcia nefiguruje.

Ak sa Dopravná ulica bude rekonštruovať v budúcom roku, pôjde len o úsek od začiatku oplotenia hasičskej stanice po podchod na Vrbovskej ceste. (Autor: supa)

Pripomeňme si preto, čo sme v minulotýždňovom vydaní nášho týždenníka uviedli: „Dopravná ulica je vstupnou bránou do kúpeľného mesta. Často sme o jej katastrofálnom technickom stave písali a rovnako často kompetentní z vedenia mesta rekonštrukciu tejto ulice v dezolátnom stave sľubovali. I keď v pracovnom návrhu rozpočtu mesta Piešťany pre rok 2021 rekonštrukcia Dopravnej ulice figurovala, v návrhu mestského rozpočtu, ktorý ide na oficiálne schvaľovanie komisiami, mestskou radou a mestským zastupiteľstvom, sa tento projekt nenachádza. Investícia podľa nezverejneného materiálu má dosiahnuť objem 920-tisíc eur.“

Primátor Peter Jančovič na článok reagoval vyjadrením, že aj napriek tomu, že takáto investičná akcia na prerokovanie poslancov formou schválenia mestského rozpočtu nie je pripravená, nevylučuje, že sa v roku 2021 zrealizuje.

„Všetci vieme, čo s rozpočtami samospráv robí súčasná pandémia. Nevieme ani predvídať vývoj objemu podielových daní, ktoré nám pošle štát. Tiež nám ešte ostáva vyrokovať podmienky prenájmu pozemkov pod touto cestou so železničiarmi, ktorým časť pozemkov patrí,“ vysvetlil nám Jančovič. Zároveň vyjadril presvedčenie, že mesto na rekonštrukciu Dopravnej v roku 2021 finančné prostriedky vo svojom rozpočte nájde.

Predpokladaný objem financií vo výške niečo nad 900-tisíc eur by podľa primátora na opravu tejto komunikácie v absolútne celom úseku nepostačoval. Dopravná ulica sa totiž začína na križovatke so Staničnou a Železničnou a končí vyústením na Krajinskej ceste.

Podľa slov primátora, ak sa aj investícia v budúcom roku uskutoční, išlo by len o úsek začínajúci za predstaničným priestorom. To znamená, že rekonštrukcia cesty v objeme investície vyše 900-tisíc eur by sa začala na úrovni, kde sa začína plot objektu Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch pri hostinci U Vrabca, a skončila by pri podchode pre peších a cyklistov popod železnicu na Vrbovskej ceste. Na tento úsek totiž jestvuje reálne spracovaná projektová dokumentácia na rekonštrukciu. Zvyšné úseky ulice sú len v štádiu spracovania štúdií, ako aj jej budúce napojenie poza cintorín na sídlisko Adam Trajan.

Avšak aj tento zámer rekonštrukcie časti Dopravnej ulice podlieha schvaľovaciemu procesu zastupiteľstva napríklad formou hlasovania o zmene mestského rozpočtu, a to aj počas roka.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín