Padajúci betón zaistili drevenými piliermi

Pred viac ako dvomi týždňami sa z podchodu pod Krajinskou cestou v Piešťanoch odlomil kus betónu a dopadol na asfalt. Vidno bolo viacero ďalších prasklín, a tak bolo prechádzanie podchodom trochu riskantné. Správca cesty však v uplynulých dňoch vymyslel rýchle riešenie.

Betón z vrchnej časti podchodu pod Krajinskou cestou by už chodcov a cyklistov nemal ohrozovať. (Autor: am)

Kus betónu z vrchnej časti podchodu, respektíve spodnej časti Krajinskej cesty sa odlomil 12. novembra. Ak by v tom čase podchodom, ktorým denne prechádzajú desiatky, možno stovky chodcov, cyklistov, vozičkárov či psičkárov, ktosi išiel, mohlo sa to skončiť nešťastne.

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorá Krajinskú cestu spravuje, hneď na druhý deň reagovala zabezpečením priestoru červeno-bielou páskou. „V dôsledku presakujúcej vody nastala degradácia betónu na okraji mosta na ceste II/499 a došlo aj k odpadnutiu jednej jeho časti. V priebehu budúceho týždňa budú na mieste nainštalované drevené provizória,“ informovali o aktuálnom stave.

A napokon tak aj urobili. V priebehu minulého týždňa pribudli pod prasklinami akési drevené „piliere“. Ak sa čosi z mosta odlomí, dopadne to na drevenú plochu, a nie na asfalt alebo okoloidúcim na hlavy. Podľa správy ciest je to plne bezpečné.

„Aktuálne bol podchod zabezpečený tak, aby neohrozoval ľudí, a je v plnom rozsahu bezpečný. Toto riešenie má dočasný charakter. V rámci zimného obdobia bude vykonaná komplexná prehliadka, na základe ktorej bude vyšpecifikovaný záber a rozsah rekonštrukčných prác na moste. Prípravné práce a práce na samotnom objekte budú realizované v priebehu budúceho roka,“ informovali nás zo Správy a údržby ciest TTSK.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína