Čerenec plavárňou Ľadových medveďov Vrbového

Vo Vrbovom sa aj z chladných novembrových vôd Čerenca ozývajú pokriky tunajších otužilcov – Ľadových medveďov. Pekne uprataná lodenica vodnej nádrže je miestom, odkiaľ sa otužilí muži i ženy s čiapkami na hlavách presúvajú do vody. Je tak akurát fajnová pre medvede.

Vodná nádrž Čerenec je ako stvorená na zimné otužovanie. (Autor: FB Ľadové medvede Vrbové)

„Krásne slnečné a mrazivé nedeľné ráno na Čerenci, voda 6 °C, vzduch 1 °C. Už to začína byť to pravé orechové. Zdar a silu, otužilci!“ znel komentár otužilcov na ich facebookovej stránke, ktorý tam pribudol v nedeľu 22. novembra. Dobrá partia a super voda i vzduch okolo ôsmich-deviatich stupňov urobili svoje aj pár dní predtým, v nedeľu 15. novembra. A tiež v iné novembrové dni.

Mimochodom, poznáte desatoro otužilca? Tu je: „Cti fair play. Cti svojho predsedu a skúsenejšieho otužilca. Akceptuj, že jediným výstrojom otužilca sú plavky, čapica a plavecké okuliare. Zahrievaj sa pohybom a teplým nápojom, nie alkoholom alebo teplou sprchou. Otužovaniu sa venuj pravidelne, plávaj aspoň dvakrát do týždňa (nie viac ako trikrát). Nikdy neplávaj sám. Nepreceňuj svoje sily, aby si niečo dokázal sebe alebo iným. Nezneužívaj otužovanie na predvádzanie sa. Otužovanie kombinuj s iným športom. Pravidelne konzultuj svoj zdravotný stav s lekárom a najmenej raz za rok absolvuj komplexnú prehliadku.“

Ak sme vás inšpirovali a pohľad na vrbovských otužilcov vás vyhecuje k odvahe začať s otužovaním, urobíte niečo užitočné pre svoje zdravie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel